2 hetes újszülött kisfiam esténként kétségbeesetten sír kb. másfél óráig. Mitől lehet ez?
Figyelt kérdés
2 hetes újszülött kisfiam 3 napja az esti fürdés-etetés után elpilled, majd kb.10 perc múlva "örjöngeni"kezd. Rázza a fejét, szinte sikoltozik, megmerevíti az egész testét. Vígasztalhatatlan. Ez kb.22:00-23:30-ig tart, van mikor picivel hosszabb ideig. Mindent próbálunk a férjemmel. Magunkhoz öleljük bebugyolálva, ringatjuk, puszilgatjuk, énekelünk neki, dédelgetjük, babusgatjuk, kedves szavakat súgunk. Éhes nem lehet, mert a poci teli van. Pelus tiszta. Nincs zavaró zaj, sem erős fény. Ismerős szerint annyi infó éri nap közben, hogy ilyenkor jön ki rajta. Hogy tudok segíteni neki?2011. ápr. 28. 07:54
1/10 anonim válasza:
Inkább kólikagyanús a dolog.
Próbáld meg a hasa bal oldalát fentről lefelé masszírozni, és a térdeit a hasa felé nyomni utána. Pukizik, sokat rotyog? Akkor szélgörcs. Vegyél szélcsövet, patikában kapsz. Vékonyabb felét krémmel bekenni, popsiba fel, és addig mozgatni amíg szuszog.
2/10 anonim válasza:
Fáj a hasa!!!Adj neki espumisan cseppet!Nálunk ugyanez volt...
3/10 anonim válasza:
kb.6 hetes korig tényleg van olyan, hogy a napi benyomások, feszültség így jön ki. nem tudja másképp feloldani.
amiket írtál szerintem jók, én folytatnám az éneklést, ringatást.
illetve az esti fürdetés-szoptatást próbálnám minél halkabbra, békésebbre venni. hangulatvilágítás, levendula illat...
4/10 anonim válasza:
én is a hasfájásra tippelnék! Nem nagyon lehet vele mit csinálni ha trükkök (torna, masszírozás, Espumizán...) sem segítenek, csakis a sok sok türelem! El fog múlni!
5/10 anonim válasza:
az én kislányom ezt 3 hóig csinálta, nem lehetett megvigasztalni, ha kivettem jobban sírt. mint utólag kiderült nem tudott elaludni, valahogy nem találta a helyét, ma már gyönyörűen alszik egyedül, de picit a hasa is fájt (MAM cumisüveg és gripe water vállt be)
6/10 anonim válasza:
utolsó vagyok: ja és hamarabb fektettem le, így nem fáradt ki annyira hogy túllendüljön a holt ponton.
7/10 anonim válasza:
Én még csak kismama vagyok, de a minap hallottam, az egyik babánál csak az angol víz vált be. Nem tudom, mi ez, mindjárt utána is nézek...
8/10 anonim válasza:
Ja, amit egy előző válaszoló írt: grape water az angol víz :)
De találtam egy hasznos kis oldalt:
10/10 A kérdező kommentje:
Az első napokban míg be indult a bélműködése hasfájásra gyanakodtunk, mert mindig szopi után keservesen sírt de a védőnő és az orvos szerint ilyen pici babáknak még nem fáj a hasuk.Mindegy, a patikus tanácsára már 1 üveg Inacol benne van.kb.1 hete már nem adjuk neki, mert rengeteg kakija van, naponta többször, rotyog rendese, pukizik is, jaj de büdit.o)Csak az esti lefekvés után van gond.Már 9-kor fürdetünk, fokozatosan hozzuk elöbbre.Köszönöm a válaszokat!
2011. ápr. 29. 22:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!