Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem akarok a kisfiamnak...

Nem akarok a kisfiamnak lábbal hajtós kismotort venni, megtehetem ezt, hogy neki ne legyen, hiszen mindenkinek van?

Figyelt kérdés
Szerintem nagyon balesetveszélyesek ezek a kis könnyű műanyag motorok, én nagyon félek tőlük, sok balesetről hallottam már. Nővéremnek például mindkét gyereke akkorát esett vele, hogy össze kellett varrni a szájukat, az egyiknek "csak" letört a fogából egy darab, a másiknak ki is tört az egész, szerencsére vissza tudták tenni, de egy hét kórház stb. Most 1,5 éves a kisfiam, van egy 4 kerekű bébitaxija (talán ez kicsit stabilabb mint a motor, bár még nem tudja hajtani), ezután pedig már csak egy 3 kerekű pedálos biciklit tervezek venni neki. Tudom, az összes balesetet nem lehet kivédeni, biztos fog ő is esni, de ez a motor csak növeli az esélyeit. Van itt olyan, akinek a gyerekének nincs motorja?
2011. ápr. 27. 14:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szerintem sokkal nehezebb hajtani a bébi taxit, mint egy motort, mivel sokkal szélesebb és ez által lomhább, nehezebb. Legközelebb ha van lehetőséged, engedd meg, hogy kipróbálja a kismotort. AMúgy meg ha annyira sz*a,r a járda lehet szegénykém azért nem tudja rúgni magát.

Ha stabilan jár és fut, akkor természetesen nem baj, ha járássegítőnek használja.

2011. ápr. 27. 14:33
 12/19 anonim ***** válasza:
40%
Én sem akarok venni a fiamnak, de nem a balesetveszély miatt. Engem baromira irritál a hangja, meg a kinézete. Már néztem, hogy ilyenek vannak fából is, kompromisszumként lehet, hogy olyat veszek.
2011. ápr. 27. 14:36
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:19

én fiam 1 évesen kapta a kismotort és tökéletesen kormányozta hajtotta első perctől. teljesen le voltunk döbbenve :) SOHA NEM ÜLT KOMPBA!

a 3. válaszolónak meg azt üzenném, hogy fiam 6 hónaposan kapta a taxit, most 1,5 éves, minden nap ráül de még mindig csak hátrafelé megy vele. nem tudja hajtani előre mert túl széles és akkora terpeszben van, hogy ha előre kell hajtania, fel kell állnia nagy terpeszbe.

ne vegyél kismotort ha nem akarsz de ha közösségbe kerül nem tudod kivédeni, hogy ne motorozzon!

2011. ápr. 27. 14:37
 14/19 anonim ***** válasza:
Az én lányom 15 hónapos és még ő sem tudja hajtani magát sem a bébitaxival sem a kismotorral. Nem is igazán érdekli egyik sem, inkább csúszdázik, hintázik vagy homokozik.
2011. ápr. 27. 15:26
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen kismotorból stabilabb verzió is. Én azzal értek egyet, aki azt írta, kár lenne kihagyni, sok mindent fejleszt egy ilyen járgány. Az én lányom pl. imádja, és teljesen mindegy nekem, hogy zavar a hangja vagy csúnya vagy akármi. Ha ő szereti, miért tiltsam el tőle? Az egyensúly érzékét is jobban fejleszti, mint egy tricikli.
2011. ápr. 27. 15:37
 16/19 anonim ***** válasza:

Nem kötekedni akarok, de szerintem egy kicsit túl aggódod a dolgot.

És később biciklije se lesz? Mert ugye az két kerekű...

Szerintem vehetsz neki, és valószínű, hogy fog esni vele. De ugyanígy fog esni csak simán szaladás közben, de lehet, hogy egy kavicsba fog orra bukni. Ezeket nem lehet kivédeni.

2011. ápr. 27. 16:21
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, kezdetek meggyőzni:) Azt hiszem körülnézek milyen fajták vannak, és ha találok valami masszívabb, stabilabb fajtát, olyasmit amit valaki belinkelt, lehet, hogy veszek egyet.
2011. ápr. 28. 13:15
 18/19 anonim ***** válasza:

Második vagyok. Az én lányom 15 hónaposan kapott egy nyuszimotort, ennek már 10 éve:) Azóta a motort már a negyedik gyerek hajtja, most éppen az én két éves kisfiam.Ez egy alacsony, kisebb járgány, kezdetnek megteszi, bár nem olyan szép:)

Írd be a keresőbe, hogy nyuszimotor, linkelni már nem merek, mert törlik a válaszaimat...

2011. ápr. 28. 13:20
 19/19 anonim válasza:

Szia!

A fiamnak ilyen van: [link] (régebbi fajta és kopottabb, de ilyen) kicsi és nem is széles (még nincs 1 éves a fiam) könnyű hajtani (először persze csak hátrafelé) :-)))) és még soha nem borult fel vele.

Most ugyanebből vettem motort is neki, de azt még nem kapta meg. [link]

Remélem ez nem minősül reklámnak...

2011. máj. 12. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!