Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hagyjam annyiban? Keresztelő-k...

Hagyjam annyiban? Keresztelő-keresztszülő?

Figyelt kérdés

A napokban felkértük a keresztszülőket. úgy alakult hogy egy keresztapa lesz és két keresztanya a kicsinknek. azért kettő az utóbbi mert van egy nagyon jó barátnőm, 20éve ismerjük egymást, nagyon jóban vagyunk, a családnak is inkább családtag ő. pl.mikor megtudta hogy kilövetjük a lányom fülét, szó nélkül másnap egy aranyfülbevalóval állított be, pedig akkor még nem is tudta hogy őt (is) szeretnénk keresztszülőnek.(azóta kapott a lányom egy másik fülbevalót tőle). évek óta egymás támaszai vagyunk, szeretem őt mint egy testvért. De mivel nem akartuk hogy a férjem családjában a keresztelő miatt háború legyen, így a férjem nővérét is felkértük a k.anyaságra. nekik egyébként 3 gyerek van, de egyiknél sem kérték a férjemet fel hogy legyen keresztapa, mondván akkoriban ő még nem volt nős. (a barátnőmnek se férje, se gyereke)

szóval felkértük a férjem testvérét, mire ő felháborodva hajtogatta hogy: olyat még nem hallott hogy két keresztszülője van valakinek, meg milyen az....ennyivel le is zárta. mikor jöttünk el tőlük, a férjem megkérdezte tőle hogy akkor elvállalja e, mire ő annyit mondott: nem illik visszautasítani ha felkérnek....és érződött szavaiból hogy csak ezért vállalja el mert hogy ha már felkértük, illedelmességből el kell vállalnia.

ez nekünk nagyon rosszul esett és azóta is foglalkoztat minket. beszéljünk vele hogy nem kötelező elvállalni? de nem fog megsértődni ha rákérdezünk erre? vagy hagyjuk a csudába? csak annyira rosszul esett nekünk. látszott hogy nem szívből jött a válasz.

Mit tennétek? Azt ne írjátok hogy kár volt két k.anyát választani, mert így jött szívből, nem tudtunk dönteni.

2011. ápr. 27. 10:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó kettő...hát ti sem vagytok könnyű helyzetben! :(

gondolom a sógórnőm azért nem örült mert talán azt szerette volna hogy egyedüli keresztanya legyen. viszont mi nem tudtam dönteni, s ha azt nézzük hogy a 3 gyerekének a férjem egyiknek sem keresztapa, azt gondolom ez szerintem elég nagy figyelmesség részünkről tőle. egyébként nekem sincs más nőrokonom aki lehetne családon belül a keresztanya.

Hétvégén találkozunk velük, addig meggondoljuk mi legyen, de a férjem is hajlik arra hogy ezt tisztázza. Visszavonni sajnos már nem tudjuk mert az meg részünkről lenne nagy tiszteletlenség. :(

de azt sem értem ha felkérnek keresztszülőnek hogy utasíthatja valaki el? nem azt kérték hogy mindent irasson a babára, csak egy kis figyelmességet tőle!

2011. ápr. 27. 11:57
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Utolso vagyok (akinel a keresztapa vissza utasitotta a felkerest)

Igazabol nagy feladata nem lenne a keresztszulonek, mert 1 evben 1szer vagyunk otthon 1-2 hetet.

Ugy inditottunk, hogy nincs ajandek vasarlas hisz mindene meg van.Nem kell aranyfulbevalo, mert van neki 3, de luk nincs a fulen.

Annyit kertunk, hogy a kertjeben csinalhassunk egy kis csaladni bulit a keresztelo utan.

Mindent mi vittunk volna.Satrat szekekeet asztalokat enni es innivalot is.Meg mosogatni sem kellett volna, mert betettuk volna a kocsi csomagatartojaba es otthon el mostam volna este de erre is azt mondta, hogy nem orulne neki.

Amikor otthon voltunk lathatoan nagyon elvezte a babazast.Neki is van egy kislanya es ezert gondoltunk ra.

A noveremtol annyit kertunk a keresztsulosegert, hogy intezze el a papot, met innen en nem tudom.O ruhat akart venni a lanyunknak a keresztelesre, de neki is megmondtuk, hogy amig mi elunk a keresztszulo feladata , hogy szeresse a lanyunkat.Ha valami oknal fogva mi meghalnank akkor viszont az O feladata lenne felnevelni.

Magunknak szultem a lanyunkat, es addig amig mi elunk nem kell anyagilag masnak gondoskodia Rola (szerencsere).

Szerintem nem kertunk sokat, mivel nem tervezunk meghalni....

O volt az egyetlen verszerintirokon akit meg tudtunk kerni.Meg egy baratja van a ferjemnek akit megkerhetunk, de O se a gyerekek se a nok nyelven nem ert, igy eleg kis bena a lanyunkkal, de ha elvalalja a keresztszuloseget nagyon orulni fogok, mert inkabb O benazzon, mint, hogy valaki aki tudna de nem akarja csinalni/elvalalni ezt a feladatot.

2011. ápr. 27. 12:23
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

hát, én inkább visszaszívnám az ő keresztanyaságát arra hivatkozva - kamuból - hogy tényleg nem illik 2 keresztanya és a barátnőd jobban örült a felkérésnek, mint a sógornőd. Persze a férjem nem hagyná, hogy megtegyem, jobb a béke a családban alapon. Azért azt valahogy majd éreztessétek vele, hogy ő csak amolyan pótkeresztszülő és nem egyenjogú a barátnőddel, ha mégis mellette döntötök.

Így utólag jobb lett volna hamarabb puhatolózni, hogy egyáltalán hajlik-e rá, nem a meghívóval lerohanni...De ezt már úgysem csinálhatjátok vissza.

Nekünk például a fiunk keresztanyja a férjem 1. unokatestvére. Nagyon szeretjük, boldogan vállalta a feladatot és ki is tesz magáért mindenben. A következő baba keresztanyjának szóba került a huga, aki egy nagyon rendes nő, csak elég magának való, így ha tényleg mellette döntünk, időben meg kell puhítani a talajt. Erre a célra a nővérét és csaj férjét (aki szintén egy nagyon nyitott, barátságos ember) fogjuk megkörnyékezni, hogy beszéljenek a lelkére.

ha mégis úgy alakul, hogy lesz még egy babátok, ne fussatok bele megint ebbe a hibába, időben puhatoljátok ki, hogy akarja-e a megtiszteltetést a leendő keresztszülő.

2011. ápr. 27. 12:27
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem könnyű kérdés.Én úgy látom hogy a sógornődnek is jogos valahol a hozzáállása, hisz általában egy k.anyukája, és egy k.apukája szokott lenni az embernek, ez az átlag ugye.Ha innen nézzük, akkor jogosan "méltatlankodik".De a másik oldal pedig, hogy nem értem a három gyereke közül miért nem lett egynek sem kersztszülője a párod.Ezért pedig mégis helyesebb döntés lehet a barátnőd.A sógornőd meg majd eldönti mit akar, csak rossz lesz ha ebből feszkó alakul ki a továbbiakban, oda lehet a családi béke.Nem egyszerű.
2011. ápr. 27. 13:04
 15/19 anonim ***** válasza:

Én nem hagynám annyiban. Ha jól vettem ki a szavaidból, udvariasságból kértétek fel a sógornődet. Megmondanám neki, hogy akkor a válaszát nem-ként értelmezem, és kész.

Nem tudom, hogy alapban milyen a viszonyotok, de hidd el, ezek a rokoni kapcsolatok túl vannak értékelve.

2011. ápr. 27. 13:21
 16/19 anonim ***** válasza:

Nekem egy bátyám van,férjem egyke!Unokatesók vannak de nem igazán tartjuk a kapcsolatot!A bátyám a terhességem alatt volt,hogy elment mellettem az utcán,köszönt és azt nem kérdezte meg,hogy hogy vagyok!ja és szerintem ő egy örök agglegény marad mert most 32 éves de még kilátásba sincs barátnője se!Szóval ebből kiindulva én mondtam,hogy na én ilyen keresztszülőt nem akarok a gyerekemnek(az én keresztszüleim is évek óta le se sz@rják a fejem,azt se tudják élek-e vagy halok)

Mivel nekünk elég nagy a baráti társaságunk és jó is a kapcsolat így evidens volt,hogy közülük választunk!van is egy pár akik ahogy megszületett a fiúnk jöttek,szeretgették,babusgatták,hét nem múlt el úgy,hogy ne hoztak volna neki valami apróságot,félreértés ne essék nem az anyagiak miatt de azért annál jobban szeressék a gyerekemet mint mondjuk engem a keresztszüleim!Szóval felkértük őket!Látszott rajtuk,hogy ez nekik akkora MEGTISZTELTETÉS,hogy rájuk gondoltunk!Most 1 éves a fiam és tényleg nem bántuk meg,hogy őket kértük fel!

Szóval a kérdésedre válaszolva:menjetek el és tisztázzátok le sógórnőddel,ha akkor is durcáskodik akkor meg lehet neki mondani,hogy nem fogtok ti az ő kegyeiért kúszni-mászni,könyörögni,és kész,nem kell ezt túlragozni!Késsőbb nem hánytorgathatja fel senki,ti megtiszteltétek nem élt vele akkor ennyi!Hidd el a barátnőd sokkal jobban fogja szeretni a babótokat(és tényleg nem az anyagiakra gondol az ember!!)és ha esetleg mégis ő is lesz keresztanya ez a későbbiekben mindíg csak a vitát fogja szülni(majd mindíg versenyezni akar a barátnőddel,ő jobban szereti,ő nagyobb ajándékot vesz neki vagy ilyenek)Meg szerintem ez tényleg durva,hogy az ő 3 gyereke közül egyiknek sem keresztapja a te párod!

Szóval a családi béke kedvéért én még egyszer rákérdeznék,ha akkor is ilyen kimért akkor én tovább nem forszíroznám!Hidd el ezzel nagyon sok kellemetlenségtől szabadultok meg a jövőben!

Majd megírod mi lett a vége!Kíváncsi vagyok,hogy alakul a dolog!

2011. ápr. 27. 14:10
 17/19 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. :)

egy kis lelket öntöttetek belém. azt hiszem az lesz a leghelyesebb ha a férjem és testvére leülnek ezt megbeszélni. nincs harag ha visszautasít, de mondja meg nyugodtan ha nem vállalja el. tényleg ne legyen csak azért mert kényszer és nem illik visszautasítani.

annak idején azért nem lett a férjem k.apa egyik gyereknek sem mert még nem volt nős, és hát milyen dolog az hogy nem házaspár a keresztszülő. persze ma már ez elfogadott nekik is, de annak idején másként látták.a másikmeg talán az hogy hamarosan lesz még egy baba a családban a férjem másik testvérénél ahol szintén nagy az esély hogy a sógornőm lenne a k.anya, egyedüliként.

Mi sem kértünk pénzt, csak szeretetet, meg leginkább formaiságot hogy meglehessen keresztelni.

majd megírom hétvégén mire jutottunk. de azt hiszem én is megnyugszom ha ezt tisztázzuk.

2011. ápr. 27. 14:53
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekünk is zürös volt,már rég felkértünk vkit,a ker.elött 1hon kiderült egy családtagunk szeretett volna lenni,várta hogy neki szolunk.Erre a férjem h legyen 2 ker.anya,á az meg milyen?És hogy mondanánk meg bocsi rajtad kivül lesz mégegy kerianyu..és ha mindkettö megsértödik,és melyikük tartja a templomban?szoval a 2 tényleg zürös,Ja a ker.apa és ker.anya a keresztelön találkoztak elöször!
2011. ápr. 28. 19:27
 19/19 A kérdező kommentje:
köszönöm neked is. ha lehet akkor nálunk a k.apa fogja tartani a templomban azaz a víz alá, éppen emiatt. másnál egyébként sincs el a lányunk, így az én ölemben lesz.
2011. ápr. 29. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!