Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megfázhat, ha éjszaka lerúgja...

Megfázhat, ha éjszaka lerúgja a takarót?

Figyelt kérdés
2 éves kislányom 3 hete kitalálta, hogy nem hajlandó többet hálózsákban aludni. Csak takaróval. Természetesen, a reggelek többségén azt tapasztalom, hogy lerúgta magáról. Mielőtt lefekszem este, mindig megnézem, és sokszor már akkor sincs rajta, vissza kell takargatni. A szobában ált. 22-24 fok van, kezeslábasban alszik. Észrevettem, hogy kb. ugyanezen idő óta igaz csak enyhén, de folyamatosan náthás. Amúgy bölcsis, ezáltal szinte alap, hogy kisebb szünetekkel, de folyik az orra állandóan. Lehet a náthának ehhez köze, mármint a takaró lerúgásához, és megfázhat éjszaka? Csak ráerőszakoljam azt a hálózsákot? Vagy?
2011. ápr. 27. 09:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Kisfia is lerugdossa magáról. Ő sosem aludt halózsákba, de ez miatt sosem volt beteg/náthás. Fűtésszezonba zokni se volt rajta. Most adok rá nyárig. Egy szál egybe pizsiben alszik, body sincs alatta. Bár engem is idegesít, éjjel is 3x takartam be, hideg volt keze lába tarkója. De nem ébredt fel, tehát nem fázott. Akkor mindég felébred ha fázik. Úgy hogy kitaláltam, hogy a takaróra teszek egy nagy vékony plédet, az jó nagy. Akármerre is fordul, de a pléd rajta fog maradni.
2011. ápr. 27. 09:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Adj rá plusz egy réteg ruhát. Egy plusz pizsit vagy még egy bodyt a kezeslábas alá. Szerintem már elég nagy hozzá, hogy betakarózzon, ha fázik. (Másfél éves a kisfiam, de már magára húzza a takarót.)

A hálózsákot ne erőltesd, ha nagyon nem akarja.

2011. ápr. 27. 09:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is 2 éves, és ő a hálózsákot addig tűrte, amíg fel nem tudott állni. Azután már nem tudtuk abban altatni. Én a pizsi alá adok rá egy trikót és zoknit húzok a lábára. Nálunk is 22-24 fok van éjjel, és ő egy Ikeás pléddel takarózik, mert a rendes takarója alatt beizzadt és amiatt mindig felkelt. Így viszont végigalussza az éjszakát. Szóval szerintem tuti nem fázik. Ha fázna biztosan felébredne.
2011. ápr. 27. 10:05
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor megnyugodtam, nem valószínű, hogy ezért megfázik. Ezt a plusz pléd dolgot kipróbálom, van egy pár, jó nagyok, az biztos rajta marad, ha a takaró nem is. :-)
2011. ápr. 27. 11:00
 5/6 anonim ***** válasza:
első vagyok. Bejött a plédes dolog? Nálunk igen. Junior méretű a paplanja, azt le is rúgta de a pléd rajta maradt:-)
2011. ápr. 28. 09:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Szia, igen, bejött. :-) A pléddel szépen az izgés mozgás közepette körbecsavarta magát, és az nem zavarta, mert vékony, puha a pléd. Persze, a takaró lekerült.... :-)
2011. ápr. 28. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!