Babakocsis napközbeni alvásról kiságyas alvásra való szoktatás, kinek hogy sikerült?
Figyelt kérdés
9 hós a lányom, lassan kicsi lesz a babakocsi, és ötletem sincs, hogy szoktassam át a kiságyba. Este cicin alszik el, de erre nem szeretném napközben is rászoktatni.2011. ápr. 26. 22:51
11/11 anonim 

válasza:

3. válaszoló voltam, a két éves múlt gyerekkel. Nálunk két éves koráig cicizett. Igaz, másfél éves kora óta nem közvetlenül azon aludt el, de az altatás kötelező rituáléja volt továbbra is. Aztán tök könnyen elhagyta, leszoktatni sem kellett, csak megdumáltuk, hogy ő már nagy, és egyszerűen nem kérte többé. De minden gyerek más. Nem lehet általánosítani, hogy miről és mennyire nehéz leszoktatni a gyerekeket. Nálunk a cumit is könnyen elhagyta 15-16 hónapos kora körül, viszont máig egy ágyban alszunk, mert még nem akar a saját ágyában aludni. Szerintem nem bűn az, ha a társadalmi normáktól eltérően próbáljuk meg kielégíteni gyermekünk egyedi szükségleteit, persze az egészséges határokon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!