Tetszik a Botond név?
Engem a becézésétől ráz ki a hideg, és az olyan nevet meg nem szeretem annyira ami csak nem becézve hangzik jól. Felénk elég gyakori és már uncsi.
De ha neked tetszik, úgyis csak az a lényeg.
A másfél hónapos kisfiamat így hívják! :-)
Nagyon nagy munka volt benne, hogy nevet találjak neki, de minden "érv" emellett szólt. Komoly álmatlan éjszakákat okozott, hogy illő nevet találjunk.
A családból pld. anyu egyből fejéhez kapott, hogy atyaég... Botond?
Amióta megszületett a kisfiam, egyszerűen gyönyörűvé tette ezt a nevet. Passzol hozzá, Botinak hívjuk, tökéletes babanévnek, becézésnek úgy kiskorban, mint majd felnőttként. Felnőttként pedig a Botond igencsak jó értelemben komoly, intelligens név és bizony SZÉP.
Amiért vonakodhattunk csupán a hangzása, mélysége és persze mindenkinek az emlékképe, ha volt/van ismerős, akit szintén így hívnak, az milyen ember és mi a tapasztalat, érzés ezzel kapcsolatban.
Nincs ilyen nevű ember az életünkben, így nem kötöttük semmilyen rossz érzéshez. Tiszta lappal a kis legénykénket Botondnak hívják. Tökéletes.
Nekem is tetszik és a fiamat is így hívják. Azonban én nem becézem a nevét, ha valami aranyosat akarok neki mondani, akkor Bogyókám, Mackó stb.
Nagyon utálom, hogy az anyós folyton Botikának hívja, amit még elviselnék, de milyen hangon! Brr
De jó, hogy ilyen sokan írtatok:)).
Köszi!
11:09: mintha csak a mi történetünket olvastam volna...:)))
Pár hónapja kiderült, hogy Kisfiunk lesz:)), nagy fejtörést okozott a megfelelő név megtalálása és pont, mint Nálatok elkezdődött az álmatlan éjszakák sora, nem tudtuk mi legyen. Volt több változat is, de mindig visszatértünk ehhez a névhez.
Egyszer csak hazajött a Férjem a munkából és azt mondta maradjunk a Botond mellett, ez a megfelelő, ne keressünk tovább. Boldog voltam, hisz eredetileg ez a név az én ötletem volt. Attól a naptól kezdve Botondnak hívjuk és egyszerűen imádom ezt a nevet, már alig várom, hogy arc is társuljon hozzá, hisz a mi Botondunk még csak 34 hetes Pocaklakó:)).
Nálunk is fontos szempont volt, hogy ne tudjunk hozzá senkit társítani, ne legyen az ismerőseink között ilyen nevű gyerek, vagy felnőtt. Sok név emiatt esett ki, Botond nevű ismerősünk, rokonunk nincsen, így azt hiszem számunkra (is) ez a tökéletes választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!