Baj, ha 8 hónapos fiam csak úgy hajlandó enni, hogy én kanalazom?
Meg se próbál egyedül enni. Csak tátja a száját, hogy még. A reggeli tápszert általában egyedül issza meg csőrös pohárból, de valamikor ahhoz is lusta és fognom kell.
Eddig azt gondoltam, hogy majd idővel próbálkozik, mivel már 4 hónapos korában megkezdtem a hozzátáplálást. Itt meg mindig azt olvasom, hogy egyedül enne 6 hónaposan meg ilyenek...
Amúgy nem egy lusta gyerek. 8 hónapos és már napok óta egyedül meg.
Szia!
Nem hiszem, hogy egy 8 hónapos gyereknek egyedül kéne ennie.
Egyetértek. 8 hósan még nincs itt az ideje, hogy egyedül egyen. Lányom 8.5 hós, néha megfogja a kanalat és a szájába teszi, rosszabb esetben csak lódít rajta egyet.
Szerintem a 6 hósan egyedül AKAR enni nél az akaron van a hangsúly. Igen, nyúlkál a kanál után, mert az izgalmas, de közel sem eszik vele, csak pancsol...
Szerintem semmi gond nincs ezzel a kanalazással. Az én lányom 9 hós múlt és a kisdarabos/pépes ételeket én is ugyanúgy kanalazom neki mint te. Már szeret ételeket a kezébe venni és úgy majszolni (kiflivég, babakeksz, mandarin, banán), de hát nem lehet mindent így adni neki. Ő ráadásul 6 hónapos kora óta csak ohárból hajlandó inni és azt sem akarja megfogni, csak nyitja a száját.
Szerintem nincs ezzel semmi baj.
Ja, és az én babóm is minden, csak nem lusta. Egy kis örökmozgó, izgága nőci. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!