Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell vasat szednie 4,5...

Miért kell vasat szednie 4,5 hónapos babámnak? A dokinő nem mondott semmit, csak írt fel vasat 2x3 cseppet, amit tegyek anyatejbe.

Figyelt kérdés
2011. ápr. 23. 08:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A vas a normális vérképzéshez szükséges.Vettek a babádtól vért? Mert a mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy addig nem ad a picinek, amíg vérvétel nem igazolja a vashiányt.És igaza volt, mert nincs vashiánya. A kevés vas okozhat még lassú súlygyarapodást, és lemaradást a mozgásban, mert fáradékony lesz.Ha a doktornő így látta jónak, add neki.
2011. ápr. 23. 08:19
 2/11 anonim ***** válasza:
Körülbelül erre a korra kiürülnek a tartalékai és egy kis pótlást szoktak adni,mert az anyatej akármilyen szuper is a vastartalékot nem fedezi,majd ha megkezditek a hozzátáplálást,akkor más táplálékkal beviszed a megfelelő mennyiségű vasat....
2011. ápr. 23. 08:20
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem volt vérvétel és azt mondták szépen gyarapszik. Igaz még semmi mást nem kap, csak anyatejet.
2011. ápr. 23. 08:30
 4/11 anonim ***** válasza:
Hát, fura egy picit! Nekünk 2 gyerekorvos is mondta ( az egyikük rokon), hogy vérvétel nélkül, csak úgy nem adhatnak vasat..
2011. ápr. 23. 08:41
 5/11 anonim ***** válasza:

Nekünk is ezt mondták, hogy kb. ekkorra a legtöbb baba feléli a vastartalékát, főleg ha korababa.

A mieinknek volt labor, s most napi 1x5 cseppet kapnak tápszerbe keverve.

Gondolom azért választottátok azt a doktornőt, mert megbíztok benne, akkor most hallgass rá. (Bár labor nélkül én is vacilálnék, az igaz.)

2011. ápr. 23. 08:50
 6/11 A kérdező kommentje:
Ártani ártok vele, ha adom neki, pedig nem is kéne?
2011. ápr. 23. 09:44
 7/11 anonim ***** válasza:
2. vagyok!Nekünk egy nagyon tapasztalt dokibácsink van.(nekem is Ő volt az orvosom),és nem csináltat labort az esetek nagy többségében!!!Megnézte a kis szemét,meg száját és abból tudta,hogy van e rá szükség vagy sem....semmi baja nem lett tőle a lányomnak a szoruláson kívül
2011. ápr. 23. 09:54
 8/11 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, nekem kis előadást tartottak a kórházban, hogy nagyon vérszegény a gyerekem és sürgős vaspótlás kellene. A doktornőm mondta, hát labor nélkül ez nem megy és hogy hogy nem volt annyi esze a kórházi dokinőnek, hogy kérje, és kért labort és még több volt a vas, mint a normális. Hát mondta, szép lett volna, ha még a sok vasra adunk még vasat neki.,

Úgyhogy én nem hiszek ebben, ránézésre meg lehet mondani.

Egyébként ezt találtam:

Csak a vérképvizsgálattal megállapított vashiány esetén lehet szedni (hemoglobin kisebb, mint 120g/l) -közvetett javallatt, megelőző adagot lehet szedni; 110 g/l -nél kisebb-közvetlen javallat. Adagolás a vashiány mértékétől függően.

A vas túladagolása nagyon veszélyes,a felesleges vas felgyülemlik a májban,hasnyálmirigyben, szívben és izületekben és ezen szervek betegségeit idézi elő.A vasfelesleg idegrendszeri zavarokat, Parkinson kórt okozhat; súlyosbíthat, sőt előidézhet pszichikai betegségeket is.Az oxydált vas szabadgyökök formájában bármilyen szövet károsítására képes, előidézheti a rák némely formáját is.

2011. ápr. 23. 10:31
 9/11 anonim ***** válasza:
Ahány orvos annyi féle ! Az én fiam is kapott 2 hónaposan vérvétel nélkül ! A kérdés csak az ,hogy bízol -e az orvosba ? Nálam nem volt kérdés ,szentírás amit mond :)
2011. ápr. 23. 11:47
 10/11 anonim ***** válasza:
A fiam is kapott vasat, igaz előtte volt vérvétel és megállapították, hogy kiürültek a vastartalékai. Ő nagyon kis súllyal született baba volt. DE nekem a dokinő a lelkemre kötötte, hogy semmiképpen ne érintkezzen anyatejjel a vas, két szoptatás között adjam neki.
2011. ápr. 23. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!