Tejfehérje allergia elmúlása után, hogyan kezdjem bevezetni a tejet?
Ma voltunk a gasztron, ahol tejterheléssel megvizsgálták a kisfiamat (18 hónapos) és kaptunk egy papírt arról, hogy elmúlt az allergiája. Attól, hogy van még ez a papír, gondolom óvatosan kell bánni a tejjel. Savanyított dolgokkal kezdjem? Tápszert kap még (milupa pepti2), mert abból sokat kiváltottam neki. De ha ez elfogy már nem fogja 90%-ra kapni. Akkor mit adhatok neki inni?
A gasztron semmit nem mondtak, csak annyit, hogy normál kisded étrendet tartson. Köszönöm a válaszokat előre is.
Szia!
Éppen hasonló kérdést akartam kiírni,nálunk is hasonló a helyzet. Az én babám egy éves, és ő is gyógytápszert ivott eddig tejallergia miatt. A doktornénink azt mondta, hogy próbálkozzunk tejes dolgokkal, hátha kinőtte és nem lesz gond. Azt tanácsolta, hogy vegyek milupa 3-mas tápszert és egy hónap alatt cseréljem le a pregomint erre. amennyiben két hétig nem lesz gond, akkor elkezdhetek neki adni tejföllel, tejjel készült levest is például. Én úgy kezdtem, hogy reggel adtam neki kb. 15 ml-t az új tápból, másnap már 30 ml, a harmadnap pedig még csak holnap lesz,az ünnepek alatt nem emelem az adagját.
Szóval én így gondoltam, mert nem tudni allergiás e még, viszont nálatok más a helyzet, elvileg a te babád nem allergiás már. Szerintem fokozatosan cseréld le te is valami tejalapú tápszerre a gyógytápit, mondjuk kb. két hét alatt, aztán figyelgesd, ha nem lesz gond, akkor ilyen tejfölös tejes dolgokat is kezdj adni neki.
Az én tanácsom mindenképpen az, hogy előbb a tápszert cseréld le neki, ezek a tejes tápok recept nélkül kaphatók, én is a dm-ben vettem. Mondjuk jó drágák is sajna. szóval ennyi, remélem segítettem neked!
Szia az én kislányom is 18 hónaposan nőtte ki :)
Nekem 6 hét alatt kellett bevezetnem a savanyítottakat, tetszőleges sorrendben, hetente egyet-egyet. Ezek bevezetése után volt még egy kontroll labor, azután zöld utat kapott a tejszínhab és az, hogy tejes főtt/sült ételeket egyen. Pl. palacsinta, tejes piskóta. Nyers tejet két éves kora után ihat.
A Peptit én rögtön elhagytam, mert nem volt sok kiváltva. 3as tápszert kapott egy ideig, pár hete pedig már egy éveseknek való tejitalt.
Ha van még kérdésed, segítek szívesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!