Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Védőnő, gyógytornász vagy...

Védőnő, gyógytornász vagy orvos van ezen az oldalon? ( vagy valaki olyan, aki szakmailag is ért a babákhoz? ) Ha a mozgásfejlődés késik egy picit, az mindig befolyásolja az értelmi fejlődést, és ha igen, hogyan?

Figyelt kérdés
Pici lányom most töltötte be a 7. hónapot.2 hónaposan oldalra fordult, a fejét is nagyon szépen tartotta mindig.4 hónaposan hasról hátra, 6 hónaposan hátról hasra fordult.Hason feküdni mindig is utált, törekedtem rá, de nem nagyon tudom hason tartani. A kúszással még nem próbálkozik, és a négykézláb helyzettel sem.Picit lazábbak az izmai, voltunk tornán, és most itthon tornáztatom.Nagyon okos, értelmes kislány. Ha esetleg később kezd el valamit, mert később érnek meg rá az izmai, az ugye nem jelenti azt, hogy értelmileg is lelassul? Úgy féltem..Minden válasznak örülnék!
2011. ápr. 22. 08:46
1 2
 11/12 krisztivan ***** válasza:
Szia.Nem tudom,hogy olvasod-e még de leírom a fiam történetét.2 hósan nem emelte a fejét-egyáltalán-lógot mint ha nem is hozzá tartozna.A csipőszűrésen a doktornő "kedvesen" elküldött minket tornára"mert ez a gyerek ugy el van maradva,hogy az újszülöttek többet tudnak"-ezt mondta.Mentünk neurológiára-szerencsére nem paráztatós orvosunk van-azóta is hála neki.A neurológián azt mondta az idős doktornő"minek szenvedtetem azt a gyereket ha nem szeret hason lenni akkor úgysem fog semmit csinálni hason csak sírni."Rakjam körbe mindenféle érdekes tárgyal és várja meg hogy Ő akarjon fordulni.Akkor fog csak tényleg megerősödni.És láss csodát!A fiam aki még a 3.hónapban sem emelte a fejét és 5 percig sem volt hason elkezdett 4 hónaposan hasra fordulni.Nem tudott visszafordulni ezért mindig sírt szinte azonnal,akkor vissza raktam a hátára.Egy idő után egyre többet volt hason saját akaratából.Most 8 hós lesz és próbálkozik a kúszással,de nem sok sikerrel.Hagyni kell egy picit a babát saját akarata szerint fejlődni.Szerintem igy inkább csak megutáltatod vele az egészet.De persze te látod,hogy tényleg nem fejlődik semmit.
2011. ápr. 27. 09:03
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszi!Nem vagyunk budapestiek.Kedves utolsó, én is erre gondoltam!Tud ő már hasra fordulni, de mostanában mintha nem is akarná, nem véletlenül.Attól függetlenül tornáztatom még mindig, most már szinte alig sír, valószínűleg kezd erősödni.De tegnap kiakadt a gyerekorvos a gyógytornászra.Azt mondta, ebben a városban divat egyből gyógytornára szaladgálni, és a gyógytornász hogy mondhat diagnózist?Az lenne a menete, hogy ha ő úgy gondolja, elküld minket neurológushoz,és ha ő bajt lát,beutal gyógytornára.Mert így könnyen el lehet tévedni, mint a malacok az erdőben.Ezekkel a szavakkal mondta.De nem mondta nekem soha, hogy vigyem a gyereket bárhová is.Még kiderül a végén, hogy semmi gond az izmaival..
2011. ápr. 27. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!