Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Más babája is ennyire sír az...

Más babája is ennyire sír az orvosnál?

Figyelt kérdés

Nemrég voltunk a 18 hónapos oltáson, és amint beléptünk a rendelőbe, a kisfiam annyira elkezdett sírni, pedig még hozzá sem értek. Aztán mikor vizsgálták meg megkapta a szurit, addigra már úgy ordított és sikított, hogy már öklendezni is kezdett, majdnem hányt. Utána kint a váróban is még vagy 10 percig nem bírtam megnyugtatni, szegényt úgy sajnáltam. A doki szerint tudja, hogy ott mindig "bántják", mert az oltásokon kívül sose megyünk, mert nem beteges. Pár nappal később a védőnőnél (másik helyen) is nagyon félt, nem is engedte magát megmérni, de ott játékokkal nagy nehezen el lehetett terelni a figyelmét, így nem volt olyan nagy sírás.

Ez ilyen "fehér köpeny fóbia" lenne? Egyébként én is ilyen voltam, sőt még most is nagyon ideges tudok lenni egy egyszerű orvosi vizsgálat előtt. Ti babátok hogy viseli ezt?

2011. ápr. 20. 13:11
 1/10 anonim ***** válasza:
a kisfiam a 15 hónapos oltás után csinálta ezt.megkapta a szurit,még nem volt baj utána sem.aztán a csípője miatt kellett menni.amint meglátta a doki nénit,rögtön sírni kezdett,nem lehetett megvizsgálni.elküldött ortopédiára,ott addig nem is volt baj,míg le nem kellett fektetni a fehér lepedős ágyra.
2011. ápr. 20. 13:15
 2/10 anonim ***** válasza:
Normális, el fog múlni, ne félj! Jövő ilyenkor nevetve meséled ezt a sztorit az ordító gyermekét szorongató ismerő anyukának a védőben:)
2011. ápr. 20. 13:17
 3/10 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 28 hónapos, de még mindig ez van nálunk... múltkor kellett mennünk egy súlymérésre, és nem tudtam volna mérlegre tenni, valamint a fal mellé sem akart odaállni, csak sírt... a doktornőnk alig tudta megvizsgálni, a fogait sem tudta megnézni, annyira kapaszkodott belém, sírt... én nem tudom, hogy mikor múlik el nála.
2011. ápr. 20. 13:23
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát remélem elmúlik hamar. Egyébként azt mondta a doki, hogy néha sétáljunk el arra, menjünk be egy pillanatra, integessünk be, csak hogy barátkozzon a rendelővel, így majd megszokja, hogy nem mindig van vizsgálat, szuri. De most egy ideig a környékre sem akarok menni, szerintem az épület láttán sírva fakadna:)
2011. ápr. 20. 13:40
 5/10 anonim ***** válasza:
ez természetes, nem hisze, h szindróma lenne. az enyém is ezt csinálta. sőt, a 2 éves státuszon sem lehetett megmérni, úgy üvölött, kapálózott, nem volt hajlandó a mrlegre felülni, se azt hagyni hogy a hosszát megmérjék. most újra terhes vagyok, és voltunk a védőnőnél párszor, először bizony lebiggyedt a szája, és kapaszkodott, de mondtam ,hogy most anyt fogják vizsgálnbi, nem őt, és amúgy is ha őt vizsgálnk, akkor se lenne semmi baj, mert nem fáj. a legutóbbi alkalmakkor már semmi baja nem volt. ettől függetlenül, nem hiszem hogy majd amikor megyünk nyáron a kullancs emlékeztetőre, akkor nagyon kiugrik majda bőréből örömében. pedig rajtam mondjuk sosem látta, hogy ez szörnyű, én magam sem félek az orvostól, se az oltástól, vérvételtől stb. ő egyszereűn mindig ilyne kis aggódós félénk, idegen helyzeteket nem szerető volt. de gondolom majd egyre jobb lesz idővel, a 2 éves stástusz óta csak 4 hónap telt el, de már most látszik a fejlődés.
2011. ápr. 20. 13:51
 6/10 anonim ***** válasza:
az én fiam is dettó ugyan ilyen.1 hónapja beteg volt,voltunk a dokinéninél aznap éjjel alig aludtunk,mert szegényemnek olyan rémálma volt,hogy nem mert visszaaludni,alig lehetett megvígasztalni.már a mesét is bekapcsoltam neki hátha eltereli a figyelmét,gondolatait.nagyon sajnáltam.rá 1 hétre mentünk tanácsadásra,méreckedni.hát ott is lement ez a sírás,sikítás.de szerencsére éjjel nem razziázott,pedig már felkészültünk rá.egyébként elég ha meghallja h megyünk a dokinénihez már megy a nyekegés.20 hónapos
2011. ápr. 20. 13:55
 7/10 anonim ***** válasza:

kisfiam most 28 hónapos kb 6-7 hónapos koráig üvöltött minden vizsgálatnál.

most meg őt is meg kell vizsgálni mikor a kicsivel megyünk, ha reggel mondom hogy megyünk a doktornénihez majd ki ugrik a bőréből nem akar onnan eljönni.

állandóan a fogait mutogatja, ha mondják neki szuszogjon szuszog, a doki mondta is hogy ritka gyerek.

a gyógyszert is állandóan enni akarja, ha beteg én ép nem akar ebédelni mondom neki ha eszik utána kaphat gyógyszert és így ebédel

:D

kifordított fiam van, nem?

a pici most 10 hónapos na ő minden vizsgálatnál úgy ordít hogy nem vesz levegőt

2011. ápr. 20. 13:59
 8/10 anonim ***** válasza:
Az én másfél éves kisfiam is pont ugyanezt csinálja, mint a tiéd!
2011. ápr. 20. 14:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Hű, de jó hogy nem vagyok egyedül a másfél éves fiammal:-)Alig lehet lemérni úgy ordít, a doktornéni is alig bírja megvizsgálni, annyira sír.Magát a rendelőt "szereti", eljátszik, de ha érzi hogy vizsgálat jön, vége van.Remélem elmúlik.
2011. ápr. 20. 14:20
 10/10 anonim ***** válasza:
Az én lányom is "allergiás" a doktornőre. Már ha meglátja, ordít! A szájába sem tud belenézni rendesen, mert löki el a doktornő kezét. Iszonyatos erő van benne! :) Remélem, azért egyszer majd elmúlik...
2011. ápr. 20. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!