A babámnak megállt a súlya. Ez mekkora baj?
Engem is riogattak már 2 hónaposan tápszerrel orvosi körökben, úgyhogy utánaolvastam. Ha a baba nem jut elegendő táplálékhoz az anyatejből, annak jelei lehetnek: súlynövekedés megáll, kevés+sötétebb vizelet, sírással jelzi. Ezen esetekben vagy kevés az anyatej, vagy rossz a szopási technikája a babának, tehát elsőre én szoptatási tanácsadónál próbálkoznék.
Felmerült bennem, de nem tapasztalat, csak olvasottak alapján, hogy nem a foga jön-e? Szerintem ha a kedélyállapota jó, nem lehet nagy baj, de nem biztos, hogy jól tudom. Ha itt nem kapnál megnyugtató választ, javaslom kérdezz meg szakértőket, pl a la leche liga vagy valamelyik babás oldalon.
Megint az első válaszadó vagyok. Még eszembe jutott, hogy a babák ált. féléves korukra megduplázzák a súlyukat. Mivel a súlyfejlődés hol több, hol kevesebb, ha az ezt megelőző időszakban többet fejlődött, az azért megnyugtató, de akkor most megint egy nagyobb súlyugrás következne. Sok függ a dokitól, védőnőtől is, ezért javaslom, több helyről, másoktól is mielőbb érdeklődj!
A saját babámról tudom, hogy legalábbis az első hónapokban ő nem mindig jelezte, ha éhes, mert sokat aludt, tehát emiatt nem hagyatkoznék annyira arra, hogy "ha éhes akkor jelzi", bár szerintem ez később, amikor éber már nem fordulhat elő.
A doki teljes kivizsgálásától meg a vérvételtől ne félj, bár nem kellemes, de abból megtudhatod, hogy van-e vitamin vagy más hiány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!