Ha 14 hósan rengeteg szót használ, megérteti magát vajon mikor alkot mondatot? Nálatok hogy volt?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 19. 11:29
1/7 anonim válasza:
14 hónaposan már 130 szó körül volt a szókincse (amiket felírtam) amit jól és helyesen használt. Már 18 hónapos és 3-4 szavas mondatokban beszél. A szavakat 15 hónapos kora után nem írom, mert képtelenség, mindent mond.
2/7 A kérdező kommentje:
Igen,az én fiam is annyithasználhat kb.(nem számolom-tényleg sok).És mikor tett össze 2 szót?(Az enyém csak így mondja:"inni" "mennnnyünk" "pikkótát".
2011. ápr. 19. 11:52
3/7 A kérdező kommentje:
Amúgy nagyon ügyi a babád!
2011. ápr. 19. 11:52
4/7 anonim válasza:
Ahhoz, hogy összerakjon egy mondatot, nem feltétlenül kell "beszélni", tehát bármikor elkezdheti a kisfiad. Egyébként tuti alkot már mondatokat, csak lehet, hogy te nem annak értékeled. Mert, mikor mondja, hogy inni és valami hangot ad még hozzá, ami az ivást, evést jelenti, az már gyakorlatilag mondat.
5/7 anonim válasza:
kisfiam is hamar megtanult beszélni.most 19,5 hónapos.kb 1,5 hónapja már ragozza a szavakat(ez-é,az-é,ez-t,az-t,stb).kb 1 hónapja meg már mondatokat is alkot.ja 13 hónaposan 20 szavas volt kb a szókincse,és utána ugrott meg nagyon(azóta nem írom)most már mindenről tudja h mi,és mondja is.
6/7 anonim válasza:
Első vagyok. 15-16 hónap között már összetette a szavakat (kérem/kérek inni/ebéd, anyuci pakolj, pucol alma....)
1 hónapja -ahogy az utolsó is írta- a ragokat is jól használja -val-vel, -hoz-hez-höz, múlt idő "t,tt", vagy pl anyucié, apáé, mamáé....
Most megnéztem mit írtam még fel magamnak, 15 hónaposan mondókákat végigmondta (boci-boci tarka, csip-csip csókát, és még párat, azóta már sokat tud és énekeket is). Nagyon édi!
A Te babád gyorsan tanul, naponta változik majd. :)
7/7 anonim válasza:
Nagyon jól fejlődik a gyermeked, ne aggódj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!