Mikor kezd el beszélni? Kisfiam 21 hónapos és nagyon szépen megérteti magát! Most már mondd 2-3 szót és ha valamit nem akar csinálni akkor rázza a fejét!
Figyelt kérdés
Azt nem értem ha ilyen jól érti amit mondunk neki akkor miért nem akar megszólalni? Esetleg lusta?2011. febr. 5. 13:03
1/2 anonim válasza:
alapvetően 2 út van a beszédhez- az egyik nagyon korán kezdi, 1 év körül, fokról fokra napról napra egyre több szót használ, és hamar folyékonyan beszél. a másik hogy később kezdi, mintegy gyűjti az infót és hirtelen kezd mondatokban beszélni, miután hosszú hónapokig csak pár szót használt. 21 hósan az enyém is mondott pár szót, és bőven mondta is a nemet, nem cska mutatta. ennek ellenére most hogy már 2 is elmúlt decemberben, nem nagy a haladás. utánunk mond szavakat néha, meg most már néha szituatívan is használja, pl. igen, tessék, etc, de bőven nem beszél még. azt csak az isten tudja, nálatok mikor fog beindulni a beszéd. amúgy kb. 2,5 évesen szokott a fiúknál átlagban, de ez csak egy átlag. szóval nem azért nem beszél, mert lusta, hanem mert még nem áll rá készen. előbb utóbb minden gyerek beszélni fog, csak győzzük őket hallgatni. ;)
2/2 anonim válasza:
20 honaposan a fiam meg nem mondott semmit meg azt sem hogy anya vagy apa es nem is nagyon goigicselt...az orvosunk el kezdett aggodni es azt mondta hogy ha ez nem javul akkor bilobilt fog neki adni 2 evesen. eltelt 2 honap es egyik reggel a gyerek kinyitotta a hutot mutatott a tojas fele es azt mondta: "anyu csinlaj nekem rantottat!" en ledobbentem es meg sem birtam szolalni o meg nem ertette hogy miert nem reagalok es ezert meg hozza tette azt is hogy :"kerlek szepen"...ekkor majd hanyatestem. most ket eves es be nem all a szaja. kulfoldon elunk es ezert mar kezdi tanulni a masodik nyelvet is...dobbenet hogy mire kepes a kis agyuk. Par honap es a te babad is fecsegni fog egesz nap
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!