Hogy megyünk igy nyaralni? Nem marad a gyerekülésbe 20percnél többet!
Mindenképpen alvásidőben menjetek. Ha délben alszik, induljatok kb 11-kor. Vagy induljatok el nagyon korán reggel, amikor még koki az álmosságtól. VAgy este fürdés után, amikor meg már az egész naptól elfáradt.
A lényeg, hogy ne úgy induljatok, hogy ő épp felébred, majd indulás, mert abból nagy ordítás lesz.
Én nem mennék nyaralni, nem ér annyit, ha addig nem tudod a kocsiba szoktatni.
Nem tudom mikor mennétek, de ha addig van még időd, hetente kicsit szoktatnám az autóhoz, mindig kicsit többet, hátha csak az a baj, hogy keveset utazik. Jobb ha fokozatosan szokja a hosszabb időtartamot, és esetleg ez idő alatt te is rájössz még több szórakoztatási módra, ami bejön.
Ismerős a helyzet,ugyanez volt nálunk is.Idegbajt lehet kapni az ilyen helyzetektől.Nekünk van egy jól bevállt módszerünk erre,egyszerű.
Nem mentünk nyaralni 3 évig.Nekem megérte,nincs az a nyaralás ami miatt végigcsináltam volna az 5 órás utat,olyan körülmények között.
Mi 7 órás utra indultunk így, hogy a gyerek 1 óránál többet nem volt hajlandó ülni a gyerekülésben. Este 9-kor indultunk, gondoltuk majd elalszik, addigra már nagyon álmos szokott lenni. Hát nem! 11-ig úgy-ahogy elvoltunk az autóban, és 11-kor bealudt. :) Hajnali 4-re értünk a szállásra, ölben vittem fel, és aludt reggelig.
Mindenképp alvásidő essen bele az utazásba!!! Ki fogja bírni, és Ti is. Én sem halasztottam volna el emiatt az utazást, és túléltük :) Kár lett volna...
Ha semmiképpen nem akarsz lemondani a nyaralásról, akkor szerintem is mindenképpen alvásidőben vidd.
Talán nem ártana egy másik gyerekülésen is elgondolkodni. Az is zavarhatja. Nekünk is kettő van. Az egyikben jobban el van a gyerek, a másikban nincs. Elvileg elég sokáig lehet használni egy gyerekülést, de gyakorlatilag, ahogy nőnek, változnak, lehet fél év múlva már nem kényelmes neki.
Nekünk a hordozható DVD lejátszó is nagy-nagy segítség a hosszabb utaknál, bár ilyen kicsi gyereknek nem annyira ideális.
Mi egy időben két hetente utaztunk 1500 km-t a gyerekkel. (muszáj volt, nem volt más választásunk) Éjszaka csináltuk az utat. Jól kifárasztottuk a gyereket (játszótér, séta, stb). Aztán egy kellemes fürdés az út előtt. S majdhogynem a fürdőkádból léptünk át az autóba. Én mindig hátul ültem vele. Szépen megnyugodott, aztán elaludt.
De azt is ismerem, amit te írsz, tényleg nagyon kellemetlen tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!