Mit vesztek vagy mit kap húsvétra 20 hónapos kislányotok?
SEMMIT! A húsvét nem azért húsvét hogy ajándékozzunk. Ez nem arról szól. A lány nem kap semmit, ő ad.
A fiú azt kap, amiért meglocsolt valakit.
Ennyi.
Szegénykém...látom,nem értették a kérdésed,mert mindent írtak csak a kérdésedre nem válaszoltak.
Én megpróbálok:)
21 hónapos kislány
Fa futóbiciklit kap,kirakós mesekönyvet ,egy dvd-t, rengeteg kindert:) - a kedvence és egy 3 részes menő rucit:)
Hát,a többit meg nem tudom mert nem avatott be a család:)
(most jönnek a kiosztós anyukák:S)
Remélem sikerűlt ötletet meríteni!
Kellemes Ünnepeket!
Gratulálok a "Húsvét nem az ajándékról szól" kezdetű mondókát fújóknak, hadd írjak le nekik valamit:
Azért, mert egy kisgyermek kap Húsvétre ajándékot, még nem erről szól neki, hanem ez egy kicsi plusz. Minden egyes plusz öröm a gyermek életében csak jót tesz! Hiszen aki azt mondja ajándékot kapni/adni nem öröm, az hazudik.
Egy hatalmas titok: ha egy szülő ajándékot vesz a gyermekének, azzal még nem rontja el, hiszen attól még ugyanúgy lehet tojást festeni, sonkát főzni, kirándulni együtt, locsolókat fogadni/locsolni, bármit, mert erről szól a Húsívét, de ha mindezek mellett a gyermeknek még a Nyuszi ajándékot is hoz, nekik ennyivel is örömtelibb az a nap!
Mostanában azt vettem észre hogy az anyukák szeretik alullicitálni egymást ünnepek terén. Ha valaki kérdez egy ilyen ártatlan kérdét, özönlenek a szűklátókörűek és elkezdik egymást alullicitálni hogy melyikőjük vesz kevesebbet, meg nagyobb semmit a gyermekének. Mert azt hiszik, ha ajándékot mernek venni akkor a ygereknek arról fog szólni. Hadd osszak meg egy titkot: az ünnep (a Húsvét is) minden gyermeknek olyan amilyenné a szülő teszi! Ha a szülő úgy tálalja hogy kisfiam a Nyuszi semmit nem hozott met különben erről szólna a Húsvétod, akkor a gyerek valóban anyagias, ajándékkzpontú lesz mert azt tanulja anyucitól hogy az ajándék az bizony hülyeség.
Ellenben ha a szülő szert adni, és örömet okozni, és szeret a Húsvéti szokások mellé még egy efféle pluszt szerezni, az a gyerek maga is szertni fog adni, és tudni fogja hogy az ajándék megédesíti az amúgyis csodálatos ünnepeket. Legyen szó akár a Húsvétról.
Szia! Teljesen mértékben osztom az előttem hozzászóló véleményét. Nálunk nagyon nagy a család. 3 mama van... stb.
Tőlünk 2db-os mágnesen rajztáblát kap, fa állatos puzzle-t, hajgumikat, a mamáékhoz az udvarba előre megkapta a kagylós homokozó szettet, egyik fele homokozó, a másik medence. Egyik mamától műanyag csúszdát az udvarba, amit ő választott ki. :) (Persze majd a nyuszika hozza. A másik mamától, nyári bodykat, takarót, Thomasos világítós párnát. A kisfiam 7 hós, ő nyári bodykat, matracvédőt kap. Remélem segítettem.
Köszi a válaszokat!
Amúgy húsvétkor igen is szoktak ajándékozni.Elsősorban a keresztszülők és a nagyszülők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!