Hogyan fokozható a tejtermelődés?
Urtica Urens-nek az 5CH hígítása a tejszaporító. A 9CH, 15CH már tejapasztó!!! (Én is szedtem még a másodiknál, de nem hinném, hogy ennek köszönhetem a sikeres szoptatását.)
Ha túl sokat iszol, attól nemhogy több tejed nem lesz, sőt. Csak annyit igyál, amennyi jólesik! De annyit feltétlen, azaz sose legyél szomjas! Ha undorodsz a Laktoherbtől (sokan vannak így), akkor hagyd el nyugodtan! Nem maga a tea a tejserkentő, hanem a belé vetett hit. (Ártani mondjuk nem árt, de nem csodaszer. :) Egyébként minden egyébbel ez a helyzet. Attól lesz több tejed, ha nyugodt vagy, azt meg ha azért érzed, mert hiszel valamiben, akkor az így már használt. :)
Fejni szerintem fölösleges dolog (tapasztalat), bár a látványos tej nyugtató hatású tud lenni. :)
(Ez is tapasztalat)
A sikeres szoptatás titka, bárki bármit is mond, egy szó: szoptass!!! Ahányszor csak igényli a baba!
Ne legyenek kétségeid! Ha vannak, tedd mellre a babád!
Az adatok nagyon csalókák. Nincs két egyforma gyerek, aki ugyanannyit szopna, s még ugyanaz a baba is képes nagy határokat mutatni az elfogyasztott anyatej terén.
Állítólag kilónként 150 ml tej az elvárás naponta, de esküszöm, hogy ezt vagy túlteljesíti egy baba, vagy nagyon alatta marad, s mégis minden rendben! (Mind a két végletet ismerem)
Egy napon belül is nagyon változó ám a mennyiség!! Míg pl. reggel szopik kb. 2 dl anyatejet, addig este már lehet, hogy csak 50 ml-t. És ez abszolút normális! Reggel több van, mint du. és este, akkor viszont zsírdúsabb.
Érdemes minden szopinál mindkét mellből szoptatni, mert minél tönn szopási inger éri a mellet, annál több tej termelődik! Az anyatej legnagyobb része ugyanis a szopás közben keletkezik! (Épp ezért nehéz azon anyáknak fejni, akik alapból nem tejüzemek, hanem "csak" a saját gyermekük 100%-os anyatejes ellátására képesek. :) Attól se kell megijedni, ha egyáltalán nincs feszülő érzés a mellben, az ugyanis nem jelenti azt, hogy ne lenne tej! Pont fordítva: ha túlságosan telt, feszült a mell, abból nehezebb a babának szopnia!
Én egy pár babás fórumról már összegyűjtöttem néhány praktikát. Nem a saját tapasztalataim egyenlőre, de megosztom veletek:
1. Kecskerutafű tea (délelőtt és délután is fél-fél liter) - Én a fiammal a Laktoherbet nem tudtam inni, mert hascsikarásom volt tőle. Állítólag akik így reagálnak a Laktoherbre, azoknak ez a kecskerutafű nagyon tuti.
2. Alkoholmentes mézes malátasör
3. Este 1 kefír
4. Szezámkrém (szigorúan 1 kiskanállal naponta)
5. Illetve a homeopátiás szerek:
Utrica Urens 5 CH, vagy Ricinus communis 5 CH, vagy Lac communis 9 CH - na ezekhez aztán tényleg nem értek, vigyázni kell a pontos adagolással is, de biztosan utána lehet ennek nézni, én még nem tettem meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!