Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdtetek el hozzátáplálni?

Mikor kezdtetek el hozzátáplálni?

Figyelt kérdés

A fiam 3 hónapos, sajnos már csak tápszert kap.

Sokszor még a 3 órát sem bírja ki 180 ml-vel.

A barátnőm mondta, hogy ő már ilyenkor adott neki almát, sárgarépát, sütőtököt.

Azt mondta, úgy is hetente váltogatom a gyümölcsöket/zöldségeket mikorra megszokja az ízeket, és mindjárt ott van 4 hónapos.

Mi a véleményetek, elkezdhetem én is? Vagy még várjak vele?

2011. ápr. 16. 21:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
én 6hóig kizárólag szoptattam. utána kezdtem hozzátáplálni zöldség-gyümi. tápszert sosem kapott. most 22hós és még szoptatok.
2011. ápr. 16. 21:18
 2/14 anonim ***** válasza:
0%
3,5 hónaposan kezdtem almával és keksszel,mind a három gyereknél.
2011. ápr. 16. 21:21
 3/14 anonim ***** válasza:

Lányomat 5,5 hósan, csak anyatejes volt. Hasfájós is volt majdnem 4 hós koráig. Akkoriban (okos nagyszülői behatásra, amit már megbántam) megpróbáltam neki elkezdeni a hozzátápit, de megint fájt a hasa, abbahagytam. Végül 5,5 hósan kezdett kevés lenni a tejem, akkor kezdtem hozzátáplálni, és már nem fájt a pocakja.

Az ikreket 4 hósan kezdtem hozzátáplálni, mert már 1 hós koruktól kellett tápis pótlás, és nem voltak annyira hasfájósak sem, elmúlt nekik előbb. Pár hét alatt már nem kellett tápi, elég volt a kaja és a szopi, most 8 hósan 3x esznek kanalas kaját, és mellé szopiznak, tápit már el sem fogadják.

Szerintem ha nem fáj a kicsi hasa, kósoltathatsz, de a kiváltással én megvárnám a 4 hónapot.

2011. ápr. 16. 21:22
 4/14 A kérdező kommentje:

Elhiheted, hogy örültem volna neki, ha én is tudtam volna szoptatni.

Hiába fejtem sűrűn, nem jött több és mindig csak egyre kevesebb. Próbáltam a 7-7,5-5,3-3,1-1 módszert,de az sem jött be.

A gyermekem meg egyszerűen nem akarta elfogadni a cicimet, amióta tejlázat kaptam...csak sírt, csak sírt

2011. ápr. 16. 21:23
 5/14 A kérdező kommentje:

Hála nem vagyunk hasfájósak.

Nem szeretném én sem kiváltani még a kajáját, viszont a barátnőm szerint adhatnék neki 1-2 kanállal, aztán 3-4 kanállal...

Ezt nem tudom, tegyem-e?!

2011. ápr. 16. 21:25
 6/14 anonim ***** válasza:
84%

Olvasd el ezt: [link] Hasznos lehet.

A tápszer való az anyatej pótlására, nem pár kiskanál gyümölcs. Ha többet kér a babád, ha nem elég neki a háromóránként 180 mili, akkor miért nem adsz neki több tápszert? Nem méreg, hanem élelmiszer. (Mondom ezt úgy, hogy hat hónapig csupán lefejt tejet kapott a babám, se egy kanál teát, se vizet, se gyümölcslevet vagy pépet. De nem vagyok tápszerellenes, csupán anyatejpárti.)

2011. ápr. 16. 21:29
 7/14 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Az én fiam is háromóránként kért 180ml-t,mi tápszert váltottunk,most négyóránként kér 180ml-t!Azért nem mindegy!Mert előzőleg mire elaludt volna,megint éhes volt!Csak 10 perceket tudott aludni,mert a pocakja felébresztette!Most minden happy! :)

3,5 hónapos,én elkezdtem neki adni almát,sütőtököt.A lányom is tápszeres volt,vele 3 hónaposan kezdtük.Soha semmi baja nem volt!Gyönyörű 7 éves csajszi!

Igazából te látod majd,hogy a baba készen áll e a kanalazgatásra!A fiam 2 hete ordított,a második kanál után.Aztán nem is adtam neki,pihentettem!Ma már egy gerezd almát megevett pépesítve!Szóval jelzi ő ha korai még!

Jha!Pontozzatok le nyugodtan!De én csak a kérdésre válaszoltam! :)

2011. ápr. 16. 21:38
 8/14 anonim ***** válasza:
75%

Most biztosan sokan le fognak hurrogni, de én a kislányomnak már 3,5 hónaposan elkezdtem adni a lereszelt almát. Fokozatosan, először 1-2 kanállal, majd ha ízlett neki, jöhetett több is. Aztán sütőtök, majd főtt répa, krumpli stb. Én 4 hónapos koráig tudtam szoptatni. A mai napig (20 hónapos) imádja az összes gyümölcsöt. Az almát már úgy eszi, hogy megpucolom és félbe vágom neki. Megeszi mind a 2 felét... :)

Ha tápszeres a babád, én megpróbálnám már adni neki a gyümölcsöt. De ezt mindenki maga dönti el.

2011. ápr. 16. 21:38
 9/14 anonim ***** válasza:

Már bocsánat, de szerintem hülyeség, hogy baja lesz a gyereknek, ha 6 hónapos kora előtt kap szilárd ételt!

Szerintem nyugodtan kóstoltathatsz vele már gyümit, zöldséget.

Én szoptatom a fiam, most 6 hónapos és 4 hónapos korában kezdtem a hozzátáplálást.Először úgyis csak kóstoltatás ahogy írtad, kb 5 hónapos korára evett meg egy adag gyümit úgy, hogy már nem sokat szopizott utána.

Beleolvastam a linkbe amit az egyik kedves válaszoló küldött, az én fiamnak egy darab foga sincs, és gyönyörűen rág a kis ínyével, ha véletlen apróbb egybe darab marad az ételben.Nincs turmixunk,így villával töröm a banánt, főtt krumplit, répát, a kekszet, almát reszelem.Nagyon ügyesen eszik, és szereti is!

Szóval szerintem nyugodtan elkezdheted, nem fogsz ártani vele a babádnak!

2011. ápr. 16. 22:16
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

Akkor most már megnyugodtam és én is elkezdem vele a gyümölcsöket-zöldségeket!

2011. ápr. 17. 07:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!