Anyukák! Ti betartottátok a baba táplálásánál a szabályokat? Ezalatt azt értem, hogy pont 6 hósan kezdtétek el hozzátáplálni, mindig az életkornak megfelelő ételeket adtátok neki?
szia,
én nem voltam annyira precíz... a tejet 7 hónapos kora óta issza, mert nem hiszem, hogy a tápszer a legmegfelelőb neki mindenek felett, akkor pl. 4 hónapos volt, amikor elkezdtük a hozzátáplálást banánnal. szóval a többi étellel is így volt, nem igazán tartottam be a szabályokat. viszont nincs allergiás a családban, ez miatt nem kellett aggódnom!! vidéken lakunk, a legtöbb zöldség+gyümölcs saját kertből való, ahogy a csirke hús is a nagyszüleimtől van, így tudtam mit adok neki, ez is könnyített a helyzeten.
Ági
Egyiknél sem. Mindhárom már 4 hónaposan evett almát,kekszet, később főzelékeket stb. Tejet is kb 3-4 hónaposan kaptak már,amikor a szopik csökkentek.
Mindhárom teljesen egészséges, a legnagyobb már 7 éves.
be kell tartani, ha hosszútávon jót szeretnél neki
nem azért mert nem enné meg, hanem azért hogy pl ne legyen pl: allergiás azért mert túl korán adtál neki tejet, narancsot stb....
az előírások nem ajánlások, hanem a gyerek egészsége érdekében betartandó dolgok.
Ami a mai, "modern" és divatos szabályokat illeti, azokkal egy percig sem foglalkoztam. Így pl. már egészen pici korában adtam neki babavizet, babateát, mert nem tartottam jó ötletnek, hogy nyáron ne pótoljam neki is a folyadékot, amikor 40°C van árnyékban, és magam is egész nap iszok. Mézet is nagyon hamar (3-4 hónaposan) adtam neki a teába, mégsem lett allergiás, makk egészséges, szinte sosem beteg. (Most lesz 3 éves.) Az első túrórudinál sem volt még egy éves, és még sorolhatnám...
Én egyébként nem csak a táplálás szempontjából megyek a saját fejem, meg a családom tapasztalatai után, de minden másban is. Nálunk az első strand (szabadtéri) is 4 hónaposan esett meg a lurkóval, (vastagon bekenve leégés elleni krémmel, meg kalapban), és minden gond nélkül belevittem a gyerekmedencébe. Attól sem lett semmi baja, nagyon élvezte.
Én mindent betartottam. Mégpedig azért, hogy ha később valamire allergiás lesz, nekem nyugodt lehessen a lelkiismeretem, hogy nem azért lett az, mert én nem bírtam várni néhány hónapot, és tudjam, hogy én mindent megtettem érte. És attól baja nem lesz a babának, ha kicsit később kap valamit, attól viszont lehet, ha túl korán.
De én nem itélem el azt, aki nem tartja be, csak én nem tudnék elszámolni a lelkiismeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!