Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak, hogy kakiljon?

Mit csináljak, hogy kakiljon?

Figyelt kérdés
2 hós anyatejes babám már 2 napja nem kakilt. Mit csináljak,vagy mit egyek? a torna nem segített.
2011. ápr. 16. 20:47
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
2011. ápr. 16. 21:31
 12/15 anonim ***** válasza:
Igen, a fenti blogban is leírják, hogy ha kevés az anyatej rosttartalma, akkor lehet probléma a széklettel.
2011. ápr. 16. 21:35
 13/15 anonim ***** válasza:
aki azt írta hogy butaságot írok remélem elolvasta amit a kérdező linkelt
2011. ápr. 16. 21:48
 14/15 anonim ***** válasza:

Elolvastam, és mint fent már írtam, a szakértő is leírja, hogy ha az anyatej rosttartalma kevés, akkor fordul elő ilyen. És azt is írtam, hogy nem kell aggódnia a kérdezőnek, de 4 napon, 1 héten túl már nem tekinthető normálisnak.

Én is bemásolok ide néhányat, hogy több nézőpontot is megismerjen kérdező,mert én inkább hiszek gyermekorvosnak, mint egy blogot író pszichológusnak:

Kérdés: ha tisztán anyatejes babának ritkán van széklete miért kell ragaszkodni a három naponkénti széklethez? (történetesen 6 éve, az én kislányom is, tisztán anyatejes korában, 4-5 hó környékén, sokszor 6 naponta kakilt, és semmi baja nem lett ettől, normálisan fejlődő, egészséges kislány, a székletével sincs semmi probléma, nem lett székrekedéses.)

Válasz: Valóban előfordul, hogy a csecsemőt nem zavarja az akár 5-6 naponkénti székletürítés. Ez viszont ritka. A kisbabák nagy része már a 3. naptól nyűgösebb, az újra és újra meginduló bélmozgások görcsöket válthatnak ki, puffadt beleik miatt többet buknak, és van olyan baba is, amelyik ilyenkor határozottan kevesebbet eszik. Ezt az állapotot tehát célszerű megelőzni. Ha a ritka székletürítés a csecsemőkort végigkísérve a kisgyermekkorban is fennáll, és azt nem próbáljuk meg rendezni (szerencsére ez Önöknél megoldódott magától), bizony ún. bélrenyheség alakulhat ki, annak testi és pszichés következményeivel.

A csecsemők nagy részénél az első hónap végére a székletek száma megkevesbedik. Azonban 1-2 székletük van naponta. Vannak babák, akik ilyenkor 2 esetleg 3 naponta ürítik székletüket. Dr Gömöri Ágnes

Előfordul, hogy még anyatejes kisbabáknak is, csak 3-4 naponta van széklete segítséggel is. Ilyen esetekben gyakran előfordul, hogy a családban található székrekedéses szülő, vagy rokon. Ez tehát lehet alkati adottság, de meghúzódhat a háttérben bélmozgás zavar, emésztési zavar, vagy akár egyéb rendszerbetegség is. Ezek azonban szerencsére ritkák, és a székrekedés megoldódik, amikor az anyatej mellett elkezdjük a rosttartalmú táplálékok, gyümölcs, zöldség bevezetését.

Nem kukacoskodni akarok, higgyétek el.

2011. ápr. 16. 22:05
 15/15 anonim ***** válasza:
Számtalanszor előfordult ez anyatejes gyerekeimnél. (3 van) Hat hónapos korukig szinte csak anyatejet kaptak, az első kapott mellette pótlást, és 4-5 naponta volt csak székletünk, abszolút normális a dolog.
2011. ápr. 16. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!