Gyes lejárta után születne a 2. baba, ilyenkor hogy van?
Figyelt kérdés
2012 január 18.án lejár a gyesem, most próbálkozunk a 2. babával,de ő már ugye csak a gyes után születne meg.
Munkahelyem szerencsére van, onnan mentem annó szülni.
Ha végre teherbe esnék hogy járnék a legjobban? Maradjak gyesen a szülésig vagy mondjam le és menjek el szabira azt követően pedig táppénzre?Ez így lehetséges?
2011. ápr. 15. 20:07
1/3 anonim válasza:
Szabi, majd táppénz.
Ha gyesen maradsz, akkor az ellátásokat a minimálbér alapján fogják számolni (persze ha minimálbért, vagy kevesebbet kerestél, akkor neked mindegy).
Úgy kalkulálj, hogy az igénylést megelőző évben nem legyen 6 hónapnál több gyes, mert ebben az esetben mindenképp a minimálbér az alap.
2/3 anonim válasza:
A szabikat nem muszáj kivenni, én tartogatom akkora ha újra munkába kell állni, jól jön majd az oviba szoktatáskor. Ahogy megtudod, hogy terhes vagy rögtön menj el táppénzre szerintem.
3/3 anonim válasza:
Bocsánat,h offolok,de én is ezen pörgök.Aki tud,válaszolna Nekem is?Augusztusba jár le a Gyedem,kiveszem a szabit és elvileg 6 órába visszamegyek dolgozni,ekkor ugye lecsökkentik a béremet,mert nem 8 órás leszek.Ilyenkor a bruttó bérhez hozzászámolják a Gyest vagy nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!