Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit lehet tenni az ellen, ha...

Mit lehet tenni az ellen, ha egész nap álmos a gyerek?

Figyelt kérdés

8 hónapos kisbabáról van szó. Este 11-12 órát alszik, nappal kb 2,5 órát, többet eddig nem sikerült neki, pedig már mindent kipróbáltam. És ezek után még mindig azt látom rajta, hogy álmos, de altatni meg nem bírom, csak nyavalyog. És ez megy egész nap, de szó szerint. (normális napirendünk van, nem össze vissza kapkodok)

Van aki volt/van hasonló helyzetbe? Ha igen, tőlük kérdem, hogy lehet ezt kibírni, mit lehet ellene tenni???

(Olvastam hogy van hasonló topic, de azok mind nagyobb gyerekek. Engem főleg azért aggaszt ez a dolog, mert még nem tud kúszni meg ülni se, és így ugye nem is fog megtanulni soha, mivel ha nincs kézbe, csak sír, ha kézbe van, ez nyavalygásra minősül, de az is kiborító egy idő után.)

2011. ápr. 15. 19:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam egy hét múlva lesz 9 hónapos. Kb. ugyanennyit alszik, éjjel 11 órát, nappal 2-3 órát, 2 részletben. Ritkán van, hogy ennél többet alszik. Ébredéstől számítva kb. 3 órával fárad el, alvás előtt még kap egy kis tápszert, kiságyában altatom el.

Az álmosságnak a babádon milyen jelei vannak? Azért kérdezem, mert az én picim akkor is dörgöli a szemét, arcát, ha éhes, vagy valami más nyűge van.

Szerintem is a két nappali alvás az ideális ekkora babánál, a tiéd végülis hányszor alszik? Szerintem kezdd el visszaszoktatni az ágyban elalvásra, ekkora babát nem hinném, hogy le lehet tenni úgy, hogy ne ébredjen fel.

2011. ápr. 15. 23:35
 12/12 anonim ***** válasza:
Még valami: nálunk is volt olyan, hogy sírt, ha nem vettem fel, ekkor tanult kúszni-mászni, és csak hátrafelé haladt. Valószínűleg zavarta, hogy hiába erőlködik, nem halad előre. Találtam egy jó megoldást: leköltöztem hozzá a szőnyegre, sokszor le is feküdtem mellé, így közel voltam hozzá, és nem is sírt tovább! Próbáld ki, hátha nálatok is beválik, és nem kell majd felvenni.
2011. ápr. 15. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!