Mi a véleményed arról, hogy egy 9 hónapos gyerekkel az
apja mindig azt csinálja, hogy fogja beülteti az
etetőszékbe és rajzfilmet nézet vele?
Apucinak nincs türelme.
Viszont szólni kellene neki, hogy ez hosszútávon nem kamatozó megoldás.
2011. ápr. 15. 18:38
Igen, tényleg olyan, mintha nem lenne hozzá türelme.
Mindig csak ezt csinálja? Semmi mást?
Beszélj vele, mert ez nem jó a gyereknek.
2011. ápr. 15. 18:53
az enyém dettó,csak ő nem ezt csinálja hanem kiabál h miért nem tud a játékaival játszani.egy tányér meleg ételt nem ettem hónapok óta,mert arra nem hajlandó hogy foglalkozzon vele amíg én eszem.13 hónapos a kislányom.
és hiába mondom neki még azt se mondhatnám h egyik fülén be a másikon ki,mert szerintem egyszerűen megkerüli a hang.
2011. ápr. 15. 19:15
dettó,mint az utolsó,csak az én lányom 9 hónapos...
2011. ápr. 15. 19:50
5/11 anonim válasza:
Én széthúzgálnám a tv zsinórokat, hogy ne legyen műsor :) "Meg kell tanulni" játszani a gyerekkel...
2011. ápr. 15. 20:33
Valahol azt olvastam,hogy a férfiak genetikailag alkalmatlanok a gyereknevelésre.Azért próbáljuk meg kicsit díjazni,ha mégis igyekeznek segíteni bármiben.S hallani néhány egészen kitűnő apáról is.Az én kedvesem sem ez utóbbiak közé tartozik.Ha kedve van,eljátszik a picivel,de felelősségteljesebb dolgokat természetesen rám hárítja.Ha meg fáradt,....mert ő lehet......hát az anya úgyis tele van energiával,polipkarjai vannak,s egyik lába itt,a másik ott.Mert bizony sokszor ilyenek vagyunk,tehát szuperek,s erre a pasik képtelenek.De így is szeretjük őket.
2011. ápr. 15. 22:32
Mutasd meg neki, hogy hogy játsszon vele. Lehet, hogy nem csak türelme, de ötlete sincs, hogy mit kezdjen egy ilyen kis emberkével. Attól is függően, hogy apa mennyire laza, kergetheti 4 kézláb, lovagolhat a hátán a segítségeddel, ilyesmi. Nálunk ez inkább apa dolga, meg a közös táncolás, stb. Velem inkább a leülős, türelmes, nyugodtabb, tanulós, olvasós dolgokat csinálja. De azért velem is őrültködik, apával is olvas.
2011. ápr. 15. 23:11
Na,nekem égnek állna az összes maradék hajam-ami még nem hullott ki a törpétől ;) !Na,szóval,utolsóhoz csatlakozom.Próbáld rávenni,h mászkáljon vele,vmi közös játékot találj ki,vagy bohóckodj te a kicsivel és célozáttok be apát,hátha csatlakozik ő is.Ugye a legegyszerűbb a tv elé ültetni....néha ismerem,de azért nálunk ált játszik is a kicsivel,bár én szoktam apának mondani,h egy tv előtt tespedő,nagyseggű gyereket akarsz magadnak????Erre azért ált kapcsol.
2011. ápr. 16. 15:23
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket, de ezeken már túl vagyunk... :S
Apukának szimplán elege van abból, hogy a gyerek elrabolja az idejét és nem tud filmeket nézni, csak úgy el lenni.
Számára a gyerekkel levés az esetek 85%-ban inkább nyűg, mintsem örömteli dolog lenne számára :(
Négykézlábazós vagyok. Remélem átbillentek ezen. Néha nálunk is így van vele apa, de azért sokat is játszanak. Szerencsére sosem kellett még a fejéhez vágnom, hogy nem csak megcsinálni kell azt a gyereket. Remélem nálatok is alakul majd a jó irányba.Főleg jön a nyár, jó idő, hátha ez hoz változást.
2011. ápr. 17. 15:31
Kapcsolódó kérdések: