Mi lesz ha nem használjuk éjszaka a Pavlik hámot? SOS
Figyelt kérdés
Babám 3 hónaposan kapta meg a pavlik hámot. mko II/b a diagnózis. nem tudom mit is jelent ez. ebben is segíthetnétek. a másik,hogy 3 hete van rajta a hám, de éjszakára nem tudjuk ráadni, mert az oldalán tud csak aludni, így meg sajnos nem lehet a hámmal az oldalára fektetni, próbáltuk de sír, akár órákig, próbáltuk háton, nah akkor egész éjszaka csak fél órát aludt.szerintetek mennyire probléma, hogy nincs rajta éjszaka a hám?
2011. ápr. 15. 13:59
1/6 anonim válasza:
Nekünk ilyen nem volt, de szerintem nagyon nagy baj.
Pont az oldalt altatást azért nem ajánlják, mert a csípönél elferdülést okozhat még pici babáknál, még az egészségeseknél is.
Nektek csipö gondotok van és még oldalt is alszik, ráadásul a doki álltal kiírt hám nélkül. Szerintem csak rosszabb lesz a csípöje így.
De ezt az ortopédusotoktól kellene megkérdezni.
2011. ápr. 15. 14:09
2/6 anonim válasza:
Ha azt akarod, hogy ne legyen később probléma a csípőjével, akkor az orvosi utasítást tartsd be, A babák megszoknak mindent elég hamar.
2011. ápr. 15. 14:10
3/6 anonim válasza:
Ha azt mondta az orvos, h éjszaka is legyen rajta , akkor éjszaka is kötelező használni. Valóban az oldaltfektetés nem túl jó ez esetben. De ha csak nappal van rajta, az olyan mintha nem is használnátok. Most a baba érdekeit vedd figyelembe, néhány sírós éjszaka után szerintem rá fog jönni, h mi a helyzet, sajnos ezt most ki kell bírni. Az én kislányomnak is volt kengyel 3 hónapig, én is nagyon sajnáltam , de tudtam, h ezzel neki lesz jobb. Szerencsére nála az alvással nem volt gond, bár ő is volt h egy éjszaka akár 8-10x is volt fent. Kitartás!!
2011. ápr. 15. 14:23
4/6 anonim válasza:
szia!
Anyukám valószínűleg kalcium hiányos volt terhessége alatt, mert elhullottak a fogai, és én is, és a húgom is Perthes-kórral születtünk (elhalt combcsont magja, a forgó elhal).
Nagyon hálásak vagyunk neki, és sokszor el is mondtuk neki, hogy kibírta azt a rengeteg sírást.
Csak pelenkázásnál vette le a pavlik kengyelt rólunk.
Annyi probléma maradt vissza, hogy kattog a forgónk, és néha kiakad.
De nem sántítunk! És ez nagyon fontos. Semmi nem látszik, csak néha kattog. De ezt el lehet viselni. 28L.
2011. ápr. 15. 15:32
5/6 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy a csípőficamos babákat nem lehet oldalra fektetni. Neki nincs ficama, fejletlen a csípője, meg összekoptatás miatt kapta a hámot. Érdekes ez az egész, mert amikor terpeszbetétet kapott, akkor még csak egy oldalán feküdt rendesen, és a következő vizsgálaton az sokkal szebb és tökéletesebb volt mint az az oldal amin nem szeretett feküdni. Köszönöm a válaszotokat, nagyon remélem sikerülni fog végre éjszaka aludnia a hámmal, 2 hetet nem aludt rendesen, mert sírt, hám nélkül meg végig alussza az éjszakát. Remélem ezzel még nem ártottam neki :(
2011. ápr. 15. 21:21
6/6 anonim válasza:
Tudom, hogy régi a poszt, de hátha még van, akit érdekel. Szóval az "mko II/b" diagnózis azt jelenti, hogy mindkét oldalon csak pici gond van a baba csípőjével, ha három hónaposnál fiatalabb lenne, akkor erre II/a-t kapott volna, de mivel már elmúlt 3 hós, II/b-t kapott. A skála egyébként a következő nagyjából: I/a (ez jó) I/b (picit éretlen a csípőízület) II/a (éretlen a csípőízület) II/b (csípő állapota ua., mint az előző, csak három hónapos elmúlt a bébi), II/c (kritikus állapotú csípő), III/a (vápa meredek: csípőficam LENNE később, ha nem kezelnék) III/b (ua mind az előző csak egy picivel rosszabb az állapota. IV (ez a legrosszabb állapotú ízület)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!