Mennyi idő tellik el az új keresztnév anyakönyveztetése iránti kérelem benyújtása, és az engedély megkapása / elutasítása között?
Megint én. [link]
Itt a Lolli, szerintem menni fog a Lolle, szorítok!
és még abban tudtok segíteni, hogy mi legyen az indok, mert hazudni nem akarok, nincs német a családban, viszont az túl gyenge, hogy:"mert ez tetszik"
vagy nem?
Meg ezt találtam még neked: "Az illetékes anyakönyvvezető feladata, hogy írásban kérje a Magyar Tudományos Akadémia szakvéleményét. De ha ön már a szülés előtt szeretné elindítani a névengedélyeztetési eljárást, akkor levélben vagy e-mailben korábban is megkeresheti a hivatalt. A levelekre általában két-három héten belül válaszolnak. Érdemes leírni, hogy a választott nevet hol találták a szülők, hol látták már leírva, hogyan kell kiejteni, mi a jelentése, mi a névadás különleges indoka. Cím: Nyelvtudományi Intézet, Közönségszolgálat, 1068 Bp., Benczúr u. 33. vagy tanacs@nytud.hu"
Megkeresheted a helyi anyakönyvi hivatalt, ott biztos segítenek, milyen formában írd meg a kérvényt. Mégis többet láttak és tudják hogy megy ez.
Szia!
Szabad megtudni, hogy milyen eredménnyel jártál és mennyi ideig tartott?
Mi is hasonló cipőben járunk, és nem tudom, hogy anyakönyvvezetőn keresztül, vagy egyenesen az MTA-t megkeresve gyorsabb a dolog....
Előre is köszi a választ!
Még annyit, hogy itt mindenki azt írta, hogy az anyakönyvvezetőhöz kell menni a kérelemmel, gondolom ez a hivatalos eljárás, nem az MTA-hoz!
Hello
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!