Lehet, hogy ortopédiai okokból nem szeret az 5 hós babám hason lenni, és könyökölni? Vagy ez csakis a kötött izomzat miatt lehetséges? Érdemes elvinni ortopédiára is?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 15. 10:52
1/4 anonim válasza:
Azért nem szeret, mert nagy még a feje, nem tud mozogni. Van, aki egész életében utál hason. A gyermek egészséges. Nem kötelező hason feküdni.
2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon örülnék, ha csak erről lenne szó, de a neurológus már a korai fejlesztőbe küldött. Egyébként ha hasra rakom emelgetné a fejét, és támasztana alkarra, de nagy erőfeszítésébe kerül, ezért inkább elfekszik a földön. Ezért aggódok, hogy baj van, és nem csak lustaság miatt csinálja ezt.
2011. ápr. 15. 11:01
3/4 anonim válasza:
Az az igazság, hogy én nem láttam a babát, de ha a neurológus ezt mondta, akkor vidd el! Biztos nincs nagy gond, de az az igazság, hogy a fejét 2-3 hónaposan már emelnie kéne, és legkésőbb 3 hónaposan alkartámaszba kell tudnia nyomni magát!Nem hiszem, hogy ortopédiai oka lenne, és a kötött izomzat is igényelne némi tornát.Az én lányom is utált hason lenni, mindig üvöltött, mint akit nyúznak.Ennek ellenére felnyomta magát, és tartotta a fejét, amikor hason volt.És amióta megtanult hasra fordulni, azóta még el is játszik hason.Nem akarlak ijesztgetni, de nem véletlenül mondta ezt az orvos, aki megvizsgálta, és látta a babádat.Inkább menj feleslegesen fejlesztésre, minthogy otthon maradj, amikor segítség kellene neki.
4/4 anonim válasza:
Mindenképp menjetek el, ha az orvos azt javasolta. Nagyon fontos a hason fekvés, mert gyakorlatilag az összes mozgásformát onnan fogja elsajátitani (kúszás, mászás, felülés...) Nagyon kellene, hogy fejlődjenek a hátizmai ezekhez a gyakorlatokhoz. Mi is szenvedtünk a hason fekvéssel, a babám utálta. Minden nap pár percre hasra forditottuk, aztán, amikor már nem birta, akkor visszaforditottuk. Ez a pár perc idővel egyre több és több lett, mostmár 5,5 hós és szeret hason lenni. 4 hónapos kora óta már forog mindkét irányba, és pár hete kúszik is. Ha egy neurológus javasolta a fejlesztést, szerintem fogadd meg. Ő a szakember!!!! Kitartás és csak ügyesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!