Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lakásfelújítás egy 3 hónapossa...

Lakásfelújítás egy 3 hónapossal és egy 16 hónapossal?

Figyelt kérdés

A férjem olyan házat akar venni, ahol elég sok mindent fel kell újítani. A gyerekek 16- és 3 hónaposak lennének, amikor odaköltözünk. Rettegek attól, hogy milyen lesz, amikor majd szétverik a fürdőszobát, padlózzák a nappalit meg ilyesmi. Por, kopácsolás, takarítás stb. Vehetnénk olyan házat is, amihez nem kell nyúlni, de ez a régi a férjem szerint sokkal többet ér majd, ha most olcsón megvesszük és rendberakatjuk, mint amennyit ráköltünk.

Van alapja annak, hogy így félek a felújítási hercehurcától (két pici gyerekkel), vagy azért nem olyan nagy dolog az?

2011. ápr. 14. 07:28
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hááát, őszintén? Kemény fába vágjátok a fejszéteket. Nekünk ugyan új a házunk (5 éve vettük újonnan), de mindig kitalálunk valamit, amit meg kell csinálni, mert vagy meguntuk, vagy valami újítást szeretnénk. Ilyen volt pl. a parkettázás, most nemrég fürdőszobában plusz sor csempe felrakás, és wc-beépítés a régi álló budi helyett.

Na hát nem volt egyszerű. Kalapálni, fúrni, faragni, nekem mondjuk mindig csak a gyerekkel kellett foglalkozni, mert jöttek segíteni szüleim a munkákban. De én biztos csak úgy mernék belevágni, ha van segítségetek. Mert úgy, hogy még neked is be kell állni dolgozni, az nem fog menni. Ha viszonylag hamar meg tudjátok oldani a munkákat, és segítséggel, akkor átvészelitek valahogy azt az időszakot.

2011. ápr. 14. 07:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Megoldható..de csak úgy,ha addig a két pici gyerekkel máshol laktok!Biztosan szép lesz,mire kész lesz!Sok sikert!
2011. ápr. 14. 07:44
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszi a biztatást, aranyosak vagytok! :)

A két picivel ott kell majd laknunk végig, mert külföldre költözünk, és nem tudunk addig itthon maradni, míg kész nem lesz. Nekem nem kell beállnom dolgozni, csak a takarítással és a gyerekekkel kell majd foglalkoznom.

2011. ápr. 14. 07:50
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Akkor vágjatok bele. :) Próbáljátok meg a problémákat kizárni, és nem egymásra vetíteni, mert nagyon sok kapcsolat megy tönkre házépítés/átalakítás alatt.

Át fogjátok vészelni, és ha te a gyerekekre tudsz koncentrálni maximálisan, akkor nem lesz gond. A kopácsolást meg valahogy kibírják ők is. :)

Sok sikert, és minden jót!!!

2011. ápr. 14. 08:00
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Amit te varázsolsz széppé, a te ízlésed szerint, az mindig értékesebb. Szerintem. Biztosan nem fogtok unatkozni, de az nem baj. A gyerekek meg rugalmasak, ettől ne félj. Sok sikert!
2011. ápr. 14. 08:12
 6/10 Juhász Katika válasza:

Sziasztok!

Én teljesen megértem a problémát,magam is hasonló cipőben járok.Óriási felújításra készülünk, persze gyerekekkel és többek között az okozza a legnagyobb fejtörést, hogy például hol találok egészséges, természetes alapanyagokból álló festéket Magyarországon. Nem tudtok esetleg ajánlani konkrétan valamit, mert nagyon ijesztő dolgokat olvastam a festés által felszabadult anyagokról és féltem a kicsiket.Nagyon köszönöm!

2011. ápr. 19. 16:55
 7/10 Chiky válasza:

Sziasztok,

mi úgy oldottuk meg a házfestést, hogy egyik szobából a másikba költözködtünk, de mindig volt egy szoba, ahol a gyerekek zavartalanul, el tudnak játszani a kedvenc játékaikkal. Így elég könnyen viselték, hogy 3 hétig a feje tetején állt minden. Figyelni kell rájuk és kalandként fogták fel, hogy minden héten másik szobába piknikezünk, táborosat játszunk. Igaz,nálunk már nagyobban voltak egy picit a gyerekek. Sok sikert és kitartást!

Katika nekünk egy festékboltba ajánlották a Platinum Kid falfestéket, ez egészséges, kifejezetten gyerekszobákba ajánlják. Nézz utána a neten, nagyon kellemes színekben kapható, mi az áfonya és szőlő színeket választottuk! sok sikert nektek is a felújításhoz!

2011. ápr. 27. 12:59
 8/10 Juhász Katika válasza:

Kedves Chiky!

Nagyon köszönöm a tippet.Kicsit utánajártam a Platinum Kidnek,körbekérdeztem ismerőseimtől és volt, akinek nem volt újdonság ez a fajta festék.Felmentem a honlapjukra is,nagyon jónak ígérkezik, szóval biztos,hogy e mellett fogunk dönteni-és ráadásul magyar termék...!:) Nagyon szuper,még egyszer köszönöm!

Jó volt olvasni,hogy ilyen kreatívan megoldottátok a gyerkőcökkel a felújítást-biztos élvezték a körülményekhez képest!:)

2011. ápr. 28. 15:30
 9/10 Szobafestő Attila válasza:

KEdves Kati,

én is bátran ajánlom a Platinum Kid festéket pláne gyerekszobába. Ha egészséges festéket keresel továbbiakban a Platinum beltéri falfestékeket ajánlom, ami formaldehidmentes festék és szintén magyar termék. Festő a szakmám, csak azért vagyok ennyire jártas a témában.

Jó festés!

Attila

2011. máj. 4. 12:04
 10/10 Juhász Katika válasza:

Kedves Attila,

köszönöm, hogy hozzászóltál a témához, érdekes amit írtál és mindenképpen megfontolandó. Hamár itt vagy lehetne egy szakmai kérdésem? :)

Tudnál abban segíteni, hogy a festéshez milyen eszközöket érdemes beszerezni és házilag hogyan keverhetünk ki egyedi színeket?

köszönöm,

Katika

2011. máj. 26. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!