Tapasztalatok a luuf balzsamról?
Amit anyukád a mellkasára kent, az szerintem a Vick Vaporub kenőcs volt, ezt lehetett mellkasra, hátra kenni, ma már nem kapható. Illatra szerintem ugyanaz, mint a luuf balzsam.
A luuf balzsamot én is használtam a fiamnál, de neki kiütéses lett tőle a bőre, így abbahagytuk. A lányomnak semmi ilyen problémája nem volt, neki bevált a kenőcs.
2011. ápr. 13. 14:39
Nem ismerem ezt a balzsamot,de szerintem,ha elmész a gyógyszertárban biztos felvilágosítanak mindenről ezzel kapcsolatban.Az pedig nagyon fontos,hogy nézz utána mennyi idős kortól alkalmazható,mert ilyen kicsiknél még vannak kerülendő dolgok,összetevők (menthol,stb...)
2011. ápr. 13. 14:42
3/11 A kérdező kommentje:
köszönöm.Ez csak gyógynövényekből áll.3hónapos kortól lehet használni.Luuf balzsamot használt anyum is hugomnál azt mondta,nem mást,10évvel ezelőtt.
Ez érdekes, mert mi is használtuk (még nincs 1 éves a fiam). Az van írva a tájékoztatóra, hogy lehet használni, de a sok közül az egyik gyógyszertárban azt mondták, hogy érdekes, ami rá van írva, mert olyan anyagokat tartalmaz: mentol, borsmenta, kámfor - ami ilyen kicsiknél allergiát okozhat.
Na erre mondom én, hogy most légy okos, domonkos.
Ha szereted a homeopátiás szereket, akkor Oscillococcinum egy ampullát 3x-ra szétosztani, meg Stodal szirup.
Vagy Rinathiol baby
2011. ápr. 13. 14:57
Nálunk ez alapfelszereltség a köhögésre. De több dokit, patikust megkérdeztem, és csak hátra lehet kenni. Annyi is bőven elég, nagyon jó, hatásos szer.
2011. ápr. 13. 15:21
6/11 A kérdező kommentje:
köszönöm.Kipróbáljuk szerintem.Akkor csak hátra.Mentolt nem tartalmaz megnéztem.
Én is használtam a kisfiamnak, egy darabig nem is volt gond. Aztán egyik este égtelen sírással megébredt, nem tudtam mi lehet a baj. Kivettem az ágyból, össze-vissza feszített a kezemben. Miután lemostam a luufot a hátáról, rögtön meg is nyugodott. Úgyhogy szerintem csípte neki, pedig kevesebbet használtunk az előírt mennyiségnél. Most újra beteg sajnos, de már nem merem rákenni.
2011. ápr. 13. 16:08
Nagyon jó, de tényleg nem kell vastagon bekenni, és sokat rákenni. És bőven elég a hátára kenve, így is marha intenzív illata van.
Én arra is gondosan figyeltem, hogy ne nagyon érje el azt a felületet, ahova kentem, mert féltem, hogy netán utána mondjuk megdörzsölné a szemét. Na az bizti nem lehet kellemes.
JObbulást
2011. ápr. 13. 16:59
9/11 A kérdező kommentje:
köszönöm,Remélem ő nem lesz rá "allergiás",birni fogja,mert már nagyon unom az antibiotikumot....persze muszáj azt is,csak állandóan azt irja fel a doki neki,már kb 5-ödszörre,és 8hónapos.....és mindig torokgyulladásra,ha csak picit is piros,antibiotikum,ha nagyon,akkor is....már lehet szegény fiam immunis rá,annyit kellett már szednie,mert persze sose gyógyul meg ezektől,csak kb másfél hét múlva,amikor már gyógyszer nélkül is megygógyult volna....
Szerintem azért nem lehet a mellkasára kenni, mert ott elérheti és belekenheti a szemébe, ami igazán kellemetlen lenne. Én is használtam a lányomnál és jó volt. Én nem közvetlenül a bőrére kentem, hanem egy vatta lapra ( négyzet alakú tenyérnyi lapocska) ezt tapasztottam a hátára és a rucija ott tartotta. Ugyanilyen lapocskára kentem a balzsamból és vizes pelusra a radiátorra tettem (akkor még volt fűtés). Nagyon jó levegő volt tőle a szobájában is, sokat segített. Kipróbálhatod esetleg radiátor nélkül is csak vizesen.
2011. ápr. 13. 22:09
Kapcsolódó kérdések: