Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Túletethető, "mohó" hozzátáplá...

Túletethető, "mohó" hozzátáplált babák Anyukái! Honnan tudj, átok hogy már jól lakott a babátok? Mennyi főt kaja felel meg a tápszernek/anyatejnek?

Figyelt kérdés
NEm sajnálom tőle ne értsétek félre, csak az egyik az hogy havi szinten 1 kilót hizik (ennek ellenére nem kövér, átlagos:) ) , és emelett bukik is ha túleszi magát. De jó lenne tudni hogy mennyi az az adag ami a tápszer adagjának megfelelő!
2011. ápr. 13. 13:33
 1/6 anonim ***** válasza:

hát hogy mennyi az az adag ami a tápszer adagjának felel meg azt sztem senki nem tudja megmondani!neked kell rájönnöd,hogy mik a jelek a babánál ha már elég neki!Annyit ad amennyi jól esik neki és ne törődj azzal,hogy mennyit hízik!Gondolom nem akarod ez miatt éheztetni illetve majd ha jobban mozog akkor hidd el le fogja mozogni és majd csak ámulsz,hogy 1 hónapba csak 20-30 dgk-át hízott!

Szóval az én babám elfordítja a fejét ha már nem kell neki,de vannak olyan babák akik úgy összeszorítják a szájukat,hogy oda már nemtudnád betenni a kanalat!A lényeg az,hogyha már nem kell neki akkor se erőltesd még ha csak 1-2 kanállal maradt is a kajából mert az ilyen babákból lesznek felnőtt korukra elhízott emberek mert azt tanulják meg,hogy még akkor is enni kel ha már tele vagyok!

2011. ápr. 13. 13:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem nagyon érdekel igazság szerint hogy mennyit hizik, mert nem akarom éheztetni mint kedves Sarka Kata...! És tényleg nem kövér babó, jó erős stramp kisfiú:) Csak pont ez a baj hogy amit te irtál, az én babám nem ilyen! Ő eszik amig van meg amig adják neki...! És ez sem lenne baj hogy utána meg a nagy játszásba összebukik mindent! Pont ezért kérdezem hogy honnan lehet tudni hogy vajon mi lehet az az adag ami a tápszernek is megfelel...:)!
2011. ápr. 13. 13:49
 3/6 A kérdező kommentje:
*És ez se lenne baj, csakhogy utána a nagy játszásba...
2011. ápr. 13. 13:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Pont most fejeztük be a kajcsit és ez a kérdés engem is érint. babámmal kb 1 hónapja kezdtük a hozzátáplálást, előtte alig evett tápit és tejcit, de most a szilárddal nem tud betelni. délelőtt majd 200got evett és már én mondtam, hogy elég még sírt hogy kell neki, most tápi után meg 100g gyümit evett keksszel és még most is kért volna. Én sem sajnálom, csak félek, hogy megfájdul a pocakja. Vagy szerintetek ők azt tudják, hol a határ? Mert valljuk be, mi felnőttek is képesek vagyunk tele vágni magunkat, ha valami ízlik és utána érezzük a nem kívánt hatását.

2011. ápr. 13. 14:03
 5/6 anonim ***** válasza:

én úgy tudom hogy ilyen ételekből 170-220g elég egy kb. 6 hósnak

De én is várom a válaszokat, mert az én babám is ilyen, eddig mindent megevett amit adtam, sőt az elején mikor nem tudtam hogy vajon elég e , még tápszerrel is megkínáltam és simán benyomott rá 100-at

2011. ápr. 13. 14:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát azzal vigyázzatok,hogy szilárd után még megkínálni tápszerrel mert sokszor ők már csak szomjoltásként isszák meg rá a tápszert vagy a tejcsit!Inkább vízzel kínáljátok meg!Hát adjatok nekik annyi amennyi jól esik nekik,a bukásnál meg nem mindíg az van,hogy túl eszi magát hanem,hogy kaja után esetleg forog vagy kúszik és nyomodik a pocija és azért büffen ki!legalábbis az én fiam ilyen volt!Most 11 hós kb 1 hónapja nincs az,hogy visszabüffen a kajcsi!

Szóval igazából nemtudok nektek érdemlegest választ adni mert az enyém mindíg vmilyen formában jelezte ha elég volt neki!

Első voltam!

2011. ápr. 14. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!