A triciklit szeretik a babák, vagy inkább motoroznak?
Én se értem az utolsó előttit... egyértelmű, hogy pici gyereknek - 1 év körülire gondolok - olyan triciklit kell venni, aminek van lábtartója. Senki nem várja el ekkora gyerektől, hogy ő hajtsa a lábával.
Másfél éves a kisfiam, első szülinapjára kapott egy triciklit, van lábtartója, és most kezd odaérni a lába a pedálhoz, de agyilag még messze van attól, hogy ő tekerje is. Majd talán 2 éves kora körül.
Nem azért, de szerintem a tricikli elnevezés egyértelmű: három kerekű lábbal hajtós, pedálos bicikli.
Amiket mostanság lehet kapni, hogy szülő tolókar, meg lábtartó, meg oldalt kiesésgátló meg mindenféle flinc-flanc rajta, 3 az 1-ben stb, ez már egy továbbfejlesztett, a szülők kényelmét szolgáló változat, csakhogy a szülők még jobban ellustuljanak. Szerintem igenis hasznos dolog a tricikli, mert a gyerkőc megtanul pedálozni, és mégis más mozgásforma, mint mikor már biciklire ül (elöl van a pedál, nem alatta) És a motortól mozgásától is teljesen más. Szerintem egy gyerkőcnek legyen kismotorja, triciklije (amit ő hajt, és nem csak ül rajta, mert az kb. babakocsinak számít), futóbiciklije és normál biciklije is.
Kérdezőnek: Nekem is 16 hónapos a fiam, egy éves szülinapjára azért nem vettünk, mert télen úgysem használtuk volna. Gondolkodtam én is, hogy kell e ez a tolókaros, és mivel triciklit mindenképpen szeretnék majd neki, én szerintem maradok a tescos vagy auchanos olcsóbb fajtánál. Inkább majd futóbringát veszünk neki jó minőségűt. Egyébként ha vettünk volna korábban, ilyet vettünk volna (ha nem télre esett volna az egy év körüli időszaka a fiamnak):
Hát te hülye vagy, már megbocsáss... hogy a szülők ellustuljanak? Mert az egy éves gyerekemmel mi a pics@t csinálok, ha ráültetem egy triciklire, de ő még nem tudja tekerni??? Lehajolok 50 centi mélyre, és kilométereken keresztül úgy tolom? Hát tologassa így az, akinek hat anyja van! (Vagy tologasd így te.)
Mi vettünk egy frankó szülőkaros triciklit, aminek van kiesésgátlója, később le lehet venni a szülőkart, de könyörgöm, még másfél évesen sem tudja tekerni önmaga!!!! Tudod mikor fogja tudni tekerni? Jó, ha két évesen. De legalább van!!! És nem kell a babakocsival szenvedni, ha nem akar benne megülni, de itthonról ki kell mozdulni valahogy, és azért kilométereket még nem bír sétálni. De nézzél csak szemellenzősen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!