Álláskereső járadékról lehet GYED-re menni? És akkor mennyi lesz a GYED?
Jelenleg még úgy tudom igen, de azt mondták nekem a TB-nél, hogy ezt meg akarják változtatni. Erről semmit nem hallottam, vagy találtam a neten, pedig elég sokat kerestem. A másik amit olvastam, hogyha az álláskereső járadékot szüneteltetve kér valaki GYED-et, akkor a minimálbérből lesz megállapítva. Ha 1 napot voltam munkanélküli, és előtte 7 évig dolgoztam bruttó 250 ezer ft-ért, akkor is a minimálbér után kapom a GYED-et?
Aki ment így közületek GYED-re kérem segítsen. A Tb-t nagyon nehéz elérni, és mindenhova elirányítgatnak, senki nem tud semmit.
OEP honlap.
Tgyásnál a mindenkori minbér kétszerese az alap, de max az álláskeresési alapját képező átlagjövedelem harmincadrésze/nap.
A gyednél sajnos nem ír róla, de a minimálbér utáni gyed azoknál az eseteknél van, amikor nincs 180 jövedelmes nap az előző évben. Márpediglen az álláskeresési járadék jövedelemnek minősül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!