Ma meggyet akartam adni, de elcsesztem. De akkor hogyan csináljam?
Figyelt kérdés
Fagyasztott meggyet leturmixoltam, de maradt még héjdarabka benne, így nem merem odaadni. Ti hogyan csináljátok? Megfőzitek, hámozzátok? Vagy csak én vagyok ügyetlen turmixoló? :-)2009. márc. 2. 10:56
1/5 anonim válasza:
Igaz még én sem csináltam, de gondolom az átpaszírozással lehet kikerülni, hogy ne kerüljön héj a kajciba, mint a borsónál. Vagy nem tudom :) illetve van olyan turmixgép amiben van szűrő... bár emiatt nem érdemes venni most egy olyat :)
2/5 anonim válasza:
turmixolás után passzírozd át szűrőn, úgy nem marad benne héj.
én legalábbis eleinte így csináltam, aztán lett egy jobb mixerem, és ez egészen pépesre tudja vágni a cuccot, azóta nem kell külön szűrővel vacakolnom.
3/5 anonim válasza:
Szerintem ha most még főzöd egy kicsit jobb lesz-de ez csak az aktuális hamira vonatkozik-egyéb esetekre remek válaszok érkezetek.:)
4/5 anonim válasza:
Hát én egész egyszerűen egy hagyományos kávédarálóban pempősítem, és a héja meg sem látszik benne. (Pl. gesztenyével.)
5/5 anonim válasza:
Én nem szedtem le a héját, nem volt semmi baja a kisfiamnak (7 és fél hós).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!