Mikor kezdtétek el mosni babátok fogát? Mennyi foga volt, és mennyi idős? Mit használtatok?
Én már a legelső kibújt tejfogacskákat is mostam, legfőképp azért, hogy szokja. Kis fejű, puha sörtéjű fogkefével dörzsöltem neki (óvatosan persze) fürdés közben.
Eleinte nem használtunk fogkrémet, csak bevizeztük a kefét, így sajátította el a fogkefe helyes fogását, meg hogy a fogmosás nem is olyan rossz dolog. :)
1 éves kora körül vettünk neki gyermekfogkrémet, amit először előszeretettel lenyalogatott a fogkeféről, de aztán utánzással eltanulta tőlünk (sokáig közös családi program volt a fogmosás).
Anyósod óriásit téved. Még az anyatej is fogromboló hatású tud lenni, ugyanis merő cukor az egész. Akkor képzeld el a savas gyümölcsöket!
2 fogas koráig csak törölgettem kisfiamnak benedvesített, ujjra húzható textil fogtörlővel, majd miután kibújt neki még 2 foga, onnantól babafogkefével, és Nenedent fluoridmentes fogkrémmel mossuk a fogát.
Csak annyit kérdezz anyósodtól, hogy mivel majd csak kb. 2,5-3 éves korára fog kibújni az összes foga, komolyan gondolja, hogy addig nem is kellene mosni neki? Azt akarná, hogy idő előtt kirohadjanak a fogai, és 3-4 évesen már csak fogcsonkokat kelljen naponta tisztogatni hurkapálcikára tekert vattapamaccsal?? Ugye nem? Mert én sajna láttam ilyet...
Én is így gondolom.
Mikor mondtam neki, hogy várjak akkor két-három éves koráig a fogmosással, mire kibújik az összes, akkor csak hümmögött... elég nagy tévedésben van sajnos...
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!