Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdtétek el mosni...

Mikor kezdtétek el mosni babátok fogát? Mennyi foga volt, és mennyi idős? Mit használtatok?

Figyelt kérdés
Anyósom szerint ráérek akkor, mikor már az összes kibújt... :S
2011. ápr. 11. 19:10
 1/7 anonim ***** válasza:
Anyósod téved :) Ahogy kibújik az első fog, érdemes vele törődni. Eleinte elég tiszta gézzel (ujjra tekerve) áttörölni, ha már van egymás mellett 4, áttérhetsz a fogkefére. Van olyan, amit az ujjadra tudsz húzni, így könnyen használható (Nenedent). Az én kislányomnak 11,5 hónaposan bújt ki az első foga, azóta tisztítjuk. Most már 2,5 éves, megvan mind a 20... anyósod eddig árt volna a fogmosással? Ilyen kicsiknél maga a szoktatás a fontos...
2011. ápr. 11. 19:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Én már a legelső kibújt tejfogacskákat is mostam, legfőképp azért, hogy szokja. Kis fejű, puha sörtéjű fogkefével dörzsöltem neki (óvatosan persze) fürdés közben.

Eleinte nem használtunk fogkrémet, csak bevizeztük a kefét, így sajátította el a fogkefe helyes fogását, meg hogy a fogmosás nem is olyan rossz dolog. :)

1 éves kora körül vettünk neki gyermekfogkrémet, amit először előszeretettel lenyalogatott a fogkeféről, de aztán utánzással eltanulta tőlünk (sokáig közös családi program volt a fogmosás).

2011. ápr. 11. 19:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Babomnak egy éves korára bujt ki az elsö foga, ugyhogy egy éves korátol. Már az elött is "mostuk", csak nem használtam fogkrémet, szoktatás képpen :)
2011. ápr. 11. 20:09
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Babámnak 6 hónaposan már két foga volt, eddig fogtörlőkendővel törölgettem át néha. Most 8 hónapos, gondoltam elkezdem a fogkefét használni,hogy szokja. Vettem ujjrahúzhatósat, anyósom meg kitért a hitéből, mert fel fogom neki sérteni az ínyét, meg begyullad stb. Nem sok mindent eszik még a babám, szinte csak szopik, de fürdés előtt szokott gyümölcsöt kapni, ezért gondoltam, hogy hasznos lenne már a fogmosás. Anyósom szerint a gyümölcsök pép formájában tisztítanak....
2011. ápr. 11. 21:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Anyósod óriásit téved. Még az anyatej is fogromboló hatású tud lenni, ugyanis merő cukor az egész. Akkor képzeld el a savas gyümölcsöket!

2 fogas koráig csak törölgettem kisfiamnak benedvesített, ujjra húzható textil fogtörlővel, majd miután kibújt neki még 2 foga, onnantól babafogkefével, és Nenedent fluoridmentes fogkrémmel mossuk a fogát.

Csak annyit kérdezz anyósodtól, hogy mivel majd csak kb. 2,5-3 éves korára fog kibújni az összes foga, komolyan gondolja, hogy addig nem is kellene mosni neki? Azt akarná, hogy idő előtt kirohadjanak a fogai, és 3-4 évesen már csak fogcsonkokat kelljen naponta tisztogatni hurkapálcikára tekert vattapamaccsal?? Ugye nem? Mert én sajna láttam ilyet...

2011. ápr. 11. 23:04
 6/7 anonim válasza:
A babamnak fel eves koraban bujt ki alul ket foga, mi Weleda fogkremmel mostuk az elejen, most (2 eves) DM-es gyerekfogkremet hasznalunk. Nagyon fontos a szajhigienia mar ilyen pici babaknal is.
2011. ápr. 12. 09:14
 7/7 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom.

Mikor mondtam neki, hogy várjak akkor két-három éves koráig a fogmosással, mire kibújik az összes, akkor csak hümmögött... elég nagy tévedésben van sajnos...

Köszönöm a válaszokat!

2011. ápr. 12. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!