Őszintén szerintetek is keveset beszél 19 hós lányom? Esetleg apósomék elvárásai nagyon nagyok felé?
Már kész vagyok attól, hogy mikor beszél már, pedig olyan okos beszólásoktól:-(
Szavai:
anya, apa, mama, papa, töltő, hamm, hamma, nem, nem megy, tál, néni, fa, kő, fű, hoppá, tart(a kutya a botot), tető, ne,
Ezeket mondta, de most nem használja valamiért: nyelve, kell, púp, nyuszi, cica, cici (ez most hamma), baba
Állatokat szinte mindent utánoz: varjú, cica, kutya, tehén, szamár, liba, szarka (csrr), fácán(kakat), bolha, kenguru(ezekre azt mondja, hogy hopp), kígyó, méhecske, róka, farkas, fóka(uuuu) bagoly,kacsa, tigris, hal, szarvasbika, őzike,
Amiket ritkán mondd, de tudja: medve, tyúk,
Minden állatot felismer, de egyet sem nevez nevén, mert egyből a hangutánzást mondja.
Ezt biztos én rontottam el, de nem tudom visszacsinálni.
Apósomék mindig azzal jönnek, hogy párom már ilyenkor folyékonyan beszélt, 27 hónaposan meg kívülről elmondta A forró vizet a kopaszra.
Szerintetek tényleg keveset tudunk 19 hónaposan? Már megőrülök a gondolattól, hogy esetleg miattam nem beszél még.
Pedig minden nap énekelünk, mondókázunk, számolunk...
Őszintén írjátok meg légyszíves.
SZARVASBIKA hangja, azt leírni itt nem lehet, de kb olyan mint egy baromi nagy nyögés eööö mély torok hangon.
ŐZIKE: a gida hangja iiii vékony cincogó hang
Róka: mivel kutyaféle kb így hangzik uu uu.
Vadász családba született, így neki könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!