Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hallottatok erről? 4 hónaposna...

Hallottatok erről? 4 hónaposnak anyatejbe kevert lisztet KELL adni?

Figyelt kérdés

A védőnő és a gyerekorvos is ezt állítja. Állítólag 2 hónapja fogadta el a WHO. Azt mondják azért sok a lisztérzékeny mert későn lett a kicsiknek bevezetve.

Hát én ezt nagyon korainak tartom.

Meg különben is...csak úgy lisztet anyatejbe....az biztos csomós lesz.

Adnátok a kicsiknek?

Én nem, de kíváncsi vagyok a vélemyényekre!

2011. ápr. 10. 01:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nekem a gasztroenterológus mondta, hogy a legújabb ajánlás az, hogy 4-8hónap között ajánlott bevezetni a glutént.

Tejallergia miatt nem mertem bevezetni, de bíztatott, hogy nyugodtan. 7 hónapos volt a lányom ekkor.

2011. ápr. 10. 08:59
 12/19 anonim ***** válasza:

Jó hülyék mindketten.

Igaz, hogy 4-6 hó között ajánlatos bevezetni a glutént (nekünk is ezt tanítják), de nem liszttel! Atyaég...

Adj neki kevés háztartási kekszet.

Liszt... ezek hülyék... :S

2011. ápr. 10. 09:09
 13/19 anonim ***** válasza:
Lisztet biztos nem tennék négy hónaposomnak az anyatejébe.Viszont azzal egyetértek hogy azért a sok allergiás mert túl későn ismerkednek meg vele.Én mindkét gyerekemnek 6 hónaposan tettem a bébiételébe babakekszet,a kisebbik lányomnak pedig ma reggel(hó végén lesz 7 hónapos) csipkedtem nagyon pici darabkákat(3mm) a zsömléből,imádta.
2011. ápr. 10. 09:23
 14/19 anonim ***** válasza:
Így van, ha 6 hónapig csak anyatejes, akkor a gyümölcsbe reszelj egy kis kekszet (én babakekszet tettem, amiben tojás nincs, de glutén van), 7 hónapos korig ajánlotta nekem a doki bevezetni, aztán ha már főzeléket is eszik, azt meg lehet szórni csipetnyi liszttel.
2011. ápr. 10. 09:52
 15/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Látom van aki tudott róla. Nekem ez teljesen új, pedig gyerekszakápoló vagyok.

Szerintem ha egy baba jól szopik akkor 6 hónapos korig semmit nem kellene adni neki. Utána pedig szépen lassan jöhetnek a gyümik, főzelékek. Igaz így jól kitolódik a hozzátáplálás.

Konkrétan azt mondták, hogy egy negyed kiskanál lisztet (csak úgy nyersen) el kell keverni az anyatejbe!!!! :O

Én teljesen kiakadtam!

Az én Fiaim is 8 hónapos kor után kaptak először glutén mentes kekszet, tejet, halat egy éves kor után.

Nagyon új ez a trend...mi lesz ha pl. 2 év múlva kiderül, hogy: bocsi, tévedtünk így mégis sokkal több lett a lisztérzékeny gyerek!?

2011. ápr. 10. 09:53
 16/19 anonim ***** válasza:
64%

Nem kell neki 4 hónaposan adni.

A mi orvosunk elmondta, hogy a kutatások arra utalnak, hogy a gluténnal kapcsolatos tiltás elhamarkodott volt, és kevesebb az esélye a lisztérzékenységnek, ha hamarabb találkozik a gyerek vele.

A hivatalos WHO ajánlás úgy szól, hogy 4-7 hónapos kor között, mert a csak anyatejes babáknak 6 hónapos korig a kizárólagos szopást javasolják. Így ráérsz a hozzátáplálásnál kekszet, vagy tejpépet adni neki, amiben van glutén.

Én nem tartom rossznak, hogy folyamatosan kutatnak ebben a témában, hiszen a babák egészségéről van szó. Sőt, őszintén szólva nem értem a hozzáállások többségét, miért is gond, hogy valamiről kiderül, hogy mégsem olyan jó, mint korábban gondolták? Ez is a fejlődés része, ahogy a fekete himlőt kipusztította a kutatás fejlődése, úgy előbb utóbb a különböző allergiákkal is elbánnak.

Lehet, hogy kiderül 3 év múlva, hogy tévedtek, de legalább foglalkoznak a témával, és így van esély előrelépni.

A margarinra és a vajra visszatérve: kedvencem volt itt egy kérdés, amiben kifejtették a válaszolók, hogy a margarin borzasztó egészségtelen, hiszen csak egy elemben tér el a műanyagtól!

Sajnos nagyon sok ostobaság kering mindenhol, általában pont azok az anyukák gerjesztik, akiknek semmi rálátása nincs a dolgokra, és nem is nagyon értik miről van szó, csak bután továbbmondják, mert az biztos úgy van, hiszen úgy hangzott.

Itt is olvasgattam, és meglepődtem egy egy válaszon, hiszen itt sem volt igazán képben senki, de ettől függetlenül véleménye mindenkinek nagyon keményen volt:(

Természetesen senkit nem akarok megbántani, abszolút nem célom! Ha valaki mégis úgy érzi, megbántottam, attól elnézést kérek.

2011. ápr. 10. 10:05
 17/19 anonim ***** válasza:

Arról már vannak adataik, hogy milyen, ha hamarabb kap glutént a szervezet, hiszen mi is így nőttünk fel. Gondolom ebből jött a következtetés, hogy az egyik generáció kapott glutént és kevésbé allergiás, a másik meg nem és ott meg több az allergiára való hajlam.

Nem hiszem, hogy csak kitalálták, a hasukra ütöttek és már nyilvánosságra is hozták.

De ez csak én véleményem.

2011. ápr. 10. 10:13
 18/19 anonim ***** válasza:

Én sosem foglalkoztam a WHO-val. A doki sem mondta, hogy mikor mit, a védőnő sem nagyon foglalkozott ezzel.

A neten sem olvasom a különféle okosságokat, mert nem érdekel! Szinte évente változik mindig, hogy mit és hogyan. Most már tejet is csak 3 éves kor után... Na ez azért már sok!!

Én 7 hónaposan vezettem be a glutént, babakeksszel. Szerintem semmiről nem késtünk le, nem lett érzékeny, stb.

Én úgy csinálom, ahogy jónak látom!

2011. ápr. 10. 13:31
 19/19 anonim ***** válasza:

10:05 köszi az értelmes választ! :)

Jó, hogy említed a margarin-műanyag dolgot, én is utálom az ilyen jellegű, neten keringő hülyeségeket.

2011. ápr. 10. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!