Hallottatok erről? 4 hónaposnak anyatejbe kevert lisztet KELL adni?
A védőnő és a gyerekorvos is ezt állítja. Állítólag 2 hónapja fogadta el a WHO. Azt mondják azért sok a lisztérzékeny mert későn lett a kicsiknek bevezetve.
Hát én ezt nagyon korainak tartom.
Meg különben is...csak úgy lisztet anyatejbe....az biztos csomós lesz.
Adnátok a kicsiknek?
Én nem, de kíváncsi vagyok a vélemyényekre!
Én pont fordítva tudtam:
"a baba szervezete minél később találkozik az egyes táplálékfehérjékkel, annál kevésbé lesz allergiás."
"Erre alapozva javasolja a tehéntejjel illetve a lisztes (glutén tartalmú) táplálékkal kapcsolatosan ma is a gyermekorvosok egy (nagyobb?) része, hogy a baba szervezete, 1 éves korig ne találkozzon ezekkel. Ugyanígy távol tartanák a gyerekeket az első életévükben a haltól és a tojástól is."
Próbáltan neten keresni valamit arról, amit kérdeztél, WHO és máshol, de semmitz nem találtam.
Van valahol konkrét infó, hogy a védőnő és az orvos hol olvasta ezt, ki mondta nekik?
Pár hete írt már erről egy kérdést egy anyuka. Akkor be is linkelte a WHO ajánlását.
Egy másik anyuka meg azt írta,hogy neki az orvosa és a védőnője is ezt mondta,mert a továbbképzésen ezt mondták nekik.
Ausztriában vannak rokonaim. Ők csodálkoztak,hogy nálunk miért nem adnak lisztes dolgot már 4 hónapos kortól a babáknakj,mert náluk adnak. (természetesen nem anyatejbe keverve,hanem keksz formájában,vagy a főzelékek habarásában).
Az allergiáról nem régen azt olvastam,hogy akkor nem lesz allergiás a gyerek,ha minél előbb kerül kapcsolatba allergén anyagokkal.
Ha meggondoljuk,hogy ezek a mi egsézséges mi nem dolgokról van szó,akkor ez a trend időnként változik. Egyidőben a zsírt és a tojást károsnak mondták,helyette az olajat meg a margarint javasolták. Most viszont éppen fordítva az egészséges.
Akkor most mi az igazság?
Nem az emberek,vagy a gyereke egészsége a fontos,hanem a forgalmazók haszna.
Ezt én is hallottam, rádió riportban is, meg a szomszéd falu védőnőjétől. De ezt mondták, hogy kekszet kell tenni az anyatejbe, nem lisztet.
Az indokokat előbb elmondták.
Nem!
Ameddig csak lehet anyatejen tartani a gyereket, addig az kell neki! Pont a liszteset könyörgöm! Annak a kicsi gyomornak, meg a kifejletlen bélrendszernek, amiben még épül az immunrendszere és liszteset adjak, hogy legyen sok letapadás a belekben, ami miatt aztán nem működik majd z immunrendszere és a napfényre is érzékeny lesz.
Édes Istenem! Ébresztő!
A továbbképzéseken még mindig a konzerv kajákat istenítik!
Miért kell a babatej? A bolti pép? Mert jó drága és haszna lesz a gyártónak. Mert ugyanannyi idő alatt és sokkal olcsóbban készül el a házi pép, amit tejbegríznek hívnak...
Bocs a kirohanásért, én már megharcoltam a magam dolgait a védőnőmmel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!