Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hallottatok erről? 4 hónaposna...

Hallottatok erről? 4 hónaposnak anyatejbe kevert lisztet KELL adni?

Figyelt kérdés

A védőnő és a gyerekorvos is ezt állítja. Állítólag 2 hónapja fogadta el a WHO. Azt mondják azért sok a lisztérzékeny mert későn lett a kicsiknek bevezetve.

Hát én ezt nagyon korainak tartom.

Meg különben is...csak úgy lisztet anyatejbe....az biztos csomós lesz.

Adnátok a kicsiknek?

Én nem, de kíváncsi vagyok a vélemyényekre!

2011. ápr. 10. 01:41
1 2
 1/19 anonim válasza:
33%

Én pont fordítva tudtam:

"a baba szervezete minél később találkozik az egyes táplálékfehérjékkel, annál kevésbé lesz allergiás."

"Erre alapozva javasolja a tehéntejjel illetve a lisztes (glutén tartalmú) táplálékkal kapcsolatosan ma is a gyermekorvosok egy (nagyobb?) része, hogy a baba szervezete, 1 éves korig ne találkozzon ezekkel. Ugyanígy távol tartanák a gyerekeket az első életévükben a haltól és a tojástól is."

2011. ápr. 10. 03:05
 2/19 anonim válasza:
Szerintem a lisztet pépesített keksz formában gondolták eredetileg.
2011. ápr. 10. 03:08
 3/19 anonim ***** válasza:

Próbáltan neten keresni valamit arról, amit kérdeztél, WHO és máshol, de semmitz nem találtam.

Van valahol konkrét infó, hogy a védőnő és az orvos hol olvasta ezt, ki mondta nekik?

2011. ápr. 10. 03:47
 4/19 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta napi fél-1 háztartási kekszet áztassak a tejébe. A lisztérzékenység miatt kell hamarabb bevezetni, de eddig én is úgy tudtam, hogy azért kell később, hogy minél később találkozzon vele a szervezete. Én kb 5 hósan adtam neki kekszet.
2011. ápr. 10. 05:31
 5/19 anonim ***** válasza:
Valóban létezik ez az új meglátás. Kb. hónapja hallottam én is, hogy volt valamilyen védőnői konferencia, ahol kihirdették ezt az új elvet. Az én babám akkor hónapos volt és kétségbeesve hívtam fel a mi védőnéninket, aki tudott a dologról, de ennek ellenére továbbra sem javasolja. Úgyhogy mi maradtunk a hónapig csak anyatej verziónál. De gondolom, ha pár év múlva elterjed ez a nézet, akkor már elfogadottabb lesz. Anyáink/nagyanyáink is hasonló megrökönyödéssel fogadhatták annak idején, hogy tehéntejet csak éves kortól kaphatnak a babák, mert ugye régen azt már adták, ha nem volt elég anyatej. Aztán ebbe is belerázódtunk és mostmár nem furcsa. Szóval amíg új ez a dolog, lesz aki ezt javasolja, lesz aki azt. Az viszont biztos, hogy ezután is lesznek, akik érzékenyek a gluténre és lesznek, akik nem. Ja és én nem lisztről, hanem babakekszről vagy babapiskótáról hallottam.
2011. ápr. 10. 06:45
 6/19 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, lemaradtak a számok. Szóval 2 hónapja hallottam kb. és akkor a babám 3 hónapos volt:o)
2011. ápr. 10. 06:46
 7/19 anonim ***** válasza:
Megáll az eszem. Hogy nem tudják már kitalálni mit hogyan csinálnak jól az anyák. Hol ez a helyes, hol az, te meg döntsd el, hogy melyiket alkalmazod, és válaszd bármelyiket is, lesznek akik azt mondják, hogy nem jól végzed a dolgod. Tele a puttonyom az ilyen ajánlásokkal.
2011. ápr. 10. 07:27
 8/19 anonim ***** válasza:
42%

Pár hete írt már erről egy kérdést egy anyuka. Akkor be is linkelte a WHO ajánlását.

Egy másik anyuka meg azt írta,hogy neki az orvosa és a védőnője is ezt mondta,mert a továbbképzésen ezt mondták nekik.

Ausztriában vannak rokonaim. Ők csodálkoztak,hogy nálunk miért nem adnak lisztes dolgot már 4 hónapos kortól a babáknakj,mert náluk adnak. (természetesen nem anyatejbe keverve,hanem keksz formájában,vagy a főzelékek habarásában).

Az allergiáról nem régen azt olvastam,hogy akkor nem lesz allergiás a gyerek,ha minél előbb kerül kapcsolatba allergén anyagokkal.

Ha meggondoljuk,hogy ezek a mi egsézséges mi nem dolgokról van szó,akkor ez a trend időnként változik. Egyidőben a zsírt és a tojást károsnak mondták,helyette az olajat meg a margarint javasolták. Most viszont éppen fordítva az egészséges.

Akkor most mi az igazság?

Nem az emberek,vagy a gyereke egészsége a fontos,hanem a forgalmazók haszna.

2011. ápr. 10. 07:36
 9/19 anonim ***** válasza:

Ezt én is hallottam, rádió riportban is, meg a szomszéd falu védőnőjétől. De ezt mondták, hogy kekszet kell tenni az anyatejbe, nem lisztet.

Az indokokat előbb elmondták.

2011. ápr. 10. 08:42
 10/19 anonim ***** válasza:
29%

Nem!

Ameddig csak lehet anyatejen tartani a gyereket, addig az kell neki! Pont a liszteset könyörgöm! Annak a kicsi gyomornak, meg a kifejletlen bélrendszernek, amiben még épül az immunrendszere és liszteset adjak, hogy legyen sok letapadás a belekben, ami miatt aztán nem működik majd z immunrendszere és a napfényre is érzékeny lesz.

Édes Istenem! Ébresztő!

A továbbképzéseken még mindig a konzerv kajákat istenítik!

Miért kell a babatej? A bolti pép? Mert jó drága és haszna lesz a gyártónak. Mert ugyanannyi idő alatt és sokkal olcsóbban készül el a házi pép, amit tejbegríznek hívnak...

Bocs a kirohanásért, én már megharcoltam a magam dolgait a védőnőmmel...

2011. ápr. 10. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!