7 hónapos babátok (tápos babócák) mennyit eszik/evett, mit naponta és hánykor?
szerintem egy 7 hónaposnak ez teljesen rendben van (sőt, nekem egy picit soknak is tűnik).
Az én lányom jövő héten lesz 8 hónapos, most 7,6 kg és a napokban kezdett el 210 ml-ket enni tápszerből, eddig olyan 180 ml-t evett. És naponta a 190g gyümölcsöt 2 részletben eszi (tízórai, uzsi). Ebédre főzelék (190g körül), este 7 körül kis tejpép és lefekvés előtt 150 ml táp.
8 hósak vagyunk, reggel 8kor tápi kb 260ml, délben ebéd kb 250 ml(főzelék), 4kor gyümi kb 200-250, 8kot tápi kb 260ml.Egy hónapja 87000gr volt :-))
Próbáltam kevesebb kaját, több alkalommal, pl tízórait is beiktatni, de nem kérte. és így is jól hízik a drágám.
Az első babámmal meg kb úgy volt mint nálatok, napi 5x evett, kb annyit mint ti, és ő ekkor kb 7500gr volt.
Ja, és szerintem, ha még a tápi után látod este vagy reggel , hogy sokat szívja a cumisüveget, magyarul enne még szívesen tejcsit, nyugodtan emelheted az adagot, a dobozon a "nagyátlagot" írják, azért picit lehet emelni, főleg azért mert uygebár 6 hónap van ráírva, viszont 8 hónaposan már azért nagyobb lehet az étvágy a babónak, és ezért is írják rá, hogy 30ml=1 kanál, ez alapján tudod emelni az adagot. Én most 240ml-hez 8 kanállal adok neki, a dobozon 210-hez 7 kanál van, szóval így lehet emelgetni.
Nekem nem volt nagy étkű a babám- 7hósan ennyit evett:
ekkor már direkt áttértünk a reggeli 130ml-ről 170-re, amvivel megtömtem, mert kevesett evett. :-)
szóval reggel 7.30kor kb 170ml tápi
9.30 gyümölcsös kaja - 150-160gramm
13.ra főzelék-husival 150gramm
17óra tejpép kis gyümivel 150gramm
este 20.30 170ml tápi
és este 9től reggel fél8ig aludt egyhuzamban.
ekkor volt 7.3kg - kisfiu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!