Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Fejlődési ugrás, cumicsere,...

Fejlődési ugrás, cumicsere, vagy front?

Figyelt kérdés
Kislányom 6 hetes, eddig általában betartotta a 3 óránkénti evést, vagy még többet is kibírt. Tegnap és ma viszont 2-max. 2,5 óra múlva éhes. De nem mindig eszi meg az egészet. Nem tudom, hogy ezt az időjárást érzi, vagy fejlődési ugrás lesz, vagy szimplán cseréljem le 2-esre a cumit?
2011. ápr. 8. 09:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezek szerint akkor nem szoptatsz. Szerintem is fejlődési ugrásról lehet szó, de az is könnyen lehet, hogy a közeledben akar lenni. Azt nem próbáltad, hogy úgyis megnyugszik-e, ha csak ringatod ölben? Az én kislányom mindig a hidegfrontra érzékeny, olyankor egész nap nyűgös, semmi nem jó neki, sok türelem kell hozzá és pátyolgatás, úgy kicsit megkönnyítem elviselni neki. Szerintem a 2-es cumi még korai, nagyon pici még a kislányod.
2011. ápr. 8. 09:48
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! Nem nagyon van el kézben, hiába ringatom, meg csitítgatom, ő üvölt, hogy éhes... Mondjuk reggel megevett 140 ml-t!

A cumikon sem tudok kiigazodni, mert az Avent már 1 hónapostól ajánlja a 2-est, a Mam meg 2 hónapostól. Amúgy egy bajom van az 1-essel, hogy csomósodik a tápszer, és sokszor eldugul a lyuk. Azért gondoltam csak, hogy könnyebb lenne a 2-es lyukúval.

2011. ápr. 8. 10:02
 3/5 anonim ***** válasza:

nem semmi, hogy 6 hetesen 140 ml-t eszik. Akkor tutira fejlődési ugrásról lehet szó. Szerintem adj neki annyit enni, amennyit kíván... tudja ő, hogy mi kell neki ;)

Az én lányomnál is voltak hasonló dolgok (bár, most nem emlékszem, hány hetes/hónapos korban), szóval, volt hogy 3 óránként evett, de olyan is, hogy 1,5 óránként...ahogy megkívánta.

2011. ápr. 8. 10:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Van egy súlyugrás 3 hetesen, és a következő 6 hetesen van, és ezt a védőnőtől tudom.Szóval szerintem is súlyugrás! Adj neki, amikor csak kéri.Az én lányom most 6 hónapos, 6 hónaposan is van fejlődési ugrás, most van, hogy ő óránként kér.
2011. ápr. 8. 11:00
 5/5 anonim ***** válasza:
A tápit próbáld ag úgy csinálni hogy a szükséges víz egy részébe kanalanként keverd el valamivel (kés, kanál nyele) úgy nem lesz csomós, és az aventes üvegnél nyugodtan válthatsz 2-es cumira. Az is lehet viszont, hogy szomjas, egyre melegebb van, adj neki vizet.
2011. ápr. 8. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!