Elmúlt 2 hetes a kisfiam és még mindig duzzadtak a mellei, az egyik jobban mint a mások. Ez normális? Mikor múlik el?
Nem akarok hülyeséget mondani, de talán 6hetes korukra ürül ki az anyai hormon a szervezetükből.
Még normális amúgy. Ha nagyon bizonytalan vagy, akkor a védőnőt kérdezd meg, gondolom hetente jár hozzád, mutasd meg neki is.
(érdekes sem a fiamnál sem a lányomnál nem tapasztaltam ilyet)
Nekünk is pár hétig ilyen volt a kislányomnak. Orvos azt javasolta nekünk, hogy ilyen hálós valamit vegyünk a gyógyszertárban, amit rá kellett húzni a pici felső testére, és az fogta a vizes "borogatást" amit rá kellett tenni. - de orvostól kérdezd meg mindenképpen, hogy kell-e rá valami vagy sem.
Igazából én semmi változást nem vettem észre, meg mindig elcsúszott, úgyhogy leszedtem, pár hét alatt helyre jött magától.
Ha valaki még olvasná:
a harmadik gyermekemnél tapasztaltam ilyet először.
Majdhogynem születésekor jelent meg, 10 naposan be kellett vinnünk a kórházba, mert az egyik melle nagyon nagy lett (duplája a másiknak), KIPIROSODOTT!!!
Láza nem volt, de a kórházban kenetet vettek tőle ( mell, torok), vér és vizelet mintát is. Utóbbi kettő negatív lett, előbbiből kifejlődőtt tenyésztés során az ÚN. Staphillococcus Aureus nevű gennykeltő baci (kórházi baci). 5 nap masszív antibiotikum kúra után jöhettünk haza.
Ha valakinek a gyerekének hasonló van, inkább orvos lássa, mintsem vérmérgezést kapjon.. (a gyulladt mellben tályog is kialakulhat, ami sebészi úton távolítható csak el..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!