Elfeküdt/ellaposodott/elaludt Babák feje kikerekedett, változott? Tapasztalatok (esetleg régi topikosok közül)?
Szió!
Nekem nincs tapasztalatom, de most voltunk ortopédián, és ott az egyik babának is ilyen volt a buksija. A doki leszúrta őket, hogy miért nem teszik a gyereket hasra, mert ezt nem nagyon lehet korrigálni...sajnálom.
De mondjuk ezt csak a doki mondja, hátha ír vki, akinek máshogy volt. Meg különben is, a haja majd eltakarja, nem nagy vész szerintem. :-)
Minden jót!
Az én kisfiam is elfeküdte a fejét, mert csak háton volt hajlandó aludni, és a fejét mindig csak a jobb oldalra fordította. Engem is "lecseszett" az ortopédián a doki, hogy miért nem forgattuk. Pedig próbáltuk forgatni, kitámasztani, és mindent a bal oldalához raktunk, de hiába. A mi gyerekorvosunk szerint egy ortopéd orvos nem "cseszheti le" a szülőt emiatt, hisz van olyan baba, akinél semmilyen "trükk" nem válik be (ahogy nálunk se), és ezt ők is tudják.
Nekem a gyerekorvos mindig azt mondta (többször is kérdeztem ezzel kapcsolatban, mert nagyon aggasztott), hogy mikor elkezd forgolódni, ülni, állni, járni, akkor majd kikerekedik.
A babám már 14 hónapos, sokat javult neki, de még mindig látszik, hogy jobb oldalt laposabb. De a jó hír az, hogy még most is alakul neki, vagyis én úgy vettem észre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!