Koraszülött babám jól fejlődik? Többi lent
Ilyen korán született babával járnotok kellene koraszülött utógondozásra, na meg a védőnő és a gyerekorvos is kiemelt figyelemmel követi a baba fejlődését. Ők mit mondtak ezekre a kérdésekre, mert ugye nekik is feltetted?
Mozgásfelődésben általában korrigált korral számolnak, azaz a ti esetetekben a babának azt kell tudnia, amit egy időre született 2 hónaposnak, mert kb ennyi lenne, ha ő is időre született volna. A hpzzátáplálással korababa esetében MINDENKÉPPEN várnék 6 hónapos koráig. Ő még kevesebb időt töltött az anyaméhben, még fejletlenebb az emésztőrendszere, mint egy időre született babáé.
Súlyra nem tudok mit mondani, az én korababám, havi 1 kilót hízott, igaz, ő tisztán anyatejes volt. A kúszás, a kitámasztás, a mosolygás, az értenyúlás jó. Az béredés teljesen egyéni, nem várd el, hogy ekkorra vagy akkorra át fogja aludni az éjszakát, ez nem így működik.
Ami fontos még: koraszülötteknél gyakoribb a hipotónia, aminek a kezelését 5 hónapos korig a leghatékonyabb elkezdeni Dévénnyel. Én a helyedben mindenképp megmutatnám egy dévényes gyógytornásznak, elvinném állapotfelmérésre. Ő a szakember, ő tudja, sokkal jobban, mint itt bármelyik anonim válaszoló, beleértve engem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!