Milyen főzelékekbe van sok vas? Irnátok párat?
Figyelt kérdés
1 éves lesz a kisfiam!Neki valókat!!!:)2011. ápr. 7. 12:17
2/6 anonim válasza:
tojássárgája, marhahús, vörös húsok, dió.
A spenótban sok van, de nehezen szívódik fel.
Vörös bogyók: ribizli, áfonya, meggy.
Bab, lencse, borsó.
A zöld és a piros zöldségek: brokkoli, cékla!!!
A spárgában sok a folsav: a vas csak folsav jelenlétében hasznosul.
3/6 anonim válasza:
bab, csicseri borsó, lencse, brokkoli, borsó, spenót,
és C vitamin is kell a felszívódáshoz
5/6 anonim válasza:
Most lehet, hogy lehurrognak sokan, de én csak azt írom le, amit a gyerekorvosunk mondott. Ő azt mondta, hogy tévhit, hogy bizonyos zöldségfélékben van a legtöbb vas, a legtöbb vas a húsban van. Tehát adj neki a lehető legtöbbször olyan kaját, amiben van hús!
6/6 A kérdező kommentje:
Sziasztok!!!
Köszönöm a válaszokat!!
Meg is fogadok egy pár tanácsot!!!:)
Amúgy a kisfiam, minden nap eszik husit. De sajnos elég sápadtka... Régen kellett neki adni vasat+folsavat, 2 hónapig, az jó is volt..de most mintha megint sápadt kezdene lenni, úgyhogy ezért gondoltam a vasban gazdag főzelékekre!Hátha..
2011. ápr. 8. 15:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!