Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire gyakori, hogy egy...

Mennyire gyakori, hogy egy evesnel idosebb gyermek sem alussza at az ejszakat?

Figyelt kérdés

Ha a te gyermeked is sokaig halogatta ezt a dolgot, akkor mennyi idos koratol valt RENDSZERESSE es KISZAMITHATOVA az ejszaka atalvasa?

14 honapos a kisfiam es meg mindig borzaszto ejszakaink vannak. Egyre nehezebben viselem.

Mindig abban remenykedem, hogy egyszer eljon a mi idonk, ami igaz is, de azert nem bannam, ha ez nem 3-4 eves koraban kovetkezne be, mert addigra az idegrendszerem feladja a szolgalatot.

Rosszul viselem, foleg, hogy a nagyobbik gyermekunk nehany hetes koratol remekul ataludta az ejszakakat, elkenyeztetett.

2011. ápr. 6. 21:36
 1/8 anonim ***** válasza:

Az enyém jövő héten tölti az egy évet, ha éjjelente csak kétszer ébred, azzal meg vagyok elégedve, de néha (szerencsére nem gyakran) nem alszik vissza, és akkor megy a cirkusz órákon keresztül.

Szerintem elég gyakori, az ismerettségi körömben is több ilyen van, de senki nem szívesen dicsekszik vele, hiszen már itt is olvastam, hogy az extrém módon elkényeztetett gyerek jelzőjeként használják, hogy "Még egyévesen sem alussza át az éjszakát." Akinek jól alvót dobott a gép, nehezen tudja elhinni, hogy előfordul az ilyen.

Szoptatod még? Sokaktól hallom, hogy miután befejezték, akkor lett jobb, de ez sem törvényszerű.

2011. ápr. 6. 21:42
 2/8 anonim ***** válasza:

21 hónapos, az alvása rendszeres és kiszámítható, előre tudom hogy éjfél körül felébred és ki kell venni a kiságyból :) egy darabig küzdöttem ellene, de feladtam, mert nagyon sír és nem hagyja abba, ezért már egy jó ideje az van, hogy éjféltől velem alszik

már nem bánom, jó neki is, nekem is, aztán majd meglátjuk

te mit értesz pontosan az alatt hogy borzasztóak az éjszakák? mit csinál éjjel?

2011. ápr. 6. 21:43
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem szopik mar, nem is igazan volt eleg tejem sohasem, pici koratol kezdve tapszeres.

Es biztosan nem marad ehes sem.

De a helyzet egyre rosszabb.

Kb harom honapos koraig csak enni ebredt, evett, aludt is vissza, kb 20 percet voltam ebren vele 2-3 alkalommal egy ejszaka. Utana egy honapon at nagyjabol ataludta az ejszakat.

Akkor viszont bepotolt mindent. Elkezdett fogzani, nemhogy nem aludt, de majd egesz ejszaka bogott. A fogzasok kozott voltak nyugodtabb ejszakak, de akkor sem aludt jol. Egy idoben mindig ejszaka kozepen kakilt be, arra viszont azonnal felebredt, a pelenkazaskor kiment az alom a szemebol es reggelig ebren volt.

Mostanaban is ez van: van, hogy egyik pillanatrol a masikra felul, felall es mar nem is almos, orakon at virrasztunk. Van, hogy alszik, de ugy, hogy kozben en 1000x ebredek mellette, mert forog, csapkodja az agyat almaban, felsir, nyog, a poharat keresi, vagy a cumit, vagy pukizik, vagy megvakarja az orrat es ilyenkor vissza kell csititani, mertha nem, akkor teljesen felebred (mar jo sokszor kiprobaltam hogy nem nyulok hozza, nem reagalok, de ezekbol a megebredesekbol lett a teljes ebredes).

A kisagyban is igy alszik, mellettem is igy alszik, a testvere mellett is igy alszik, mar a nagyi is probalkozott vele, a helyzet valtozatlan.

Es biztosan nem elkenyeztetesrol van szo, ket pici gyermekem van, a batyja sem sokkal idosebb, mint o. De a nagyobbik gyerek tenyleg aludt par hetes koratol, mint a bunda, a szoktatasi elveim nem valtoztak, szoval attol tartok, hogy ez a kulonbseg nem miattam van, hanem a gyerekek kulonbozosege miatt.

2011. ápr. 6. 21:50
 4/8 anonim ***** válasza:
2,5 éves a kislányom és még mindig kel éjszaka.
2011. ápr. 7. 07:42
 5/8 A kérdező kommentje:

Utolso valaszolo:

sajnalom. En is valami hasonlotol tartok...

Mindig varok a nagy valtozasra, de szerintem ez meg messze van.

Bar az elmult ejszakank nagyon jo volt, valami csoda tortent, mert kb csak 3szor ebredt meg a pici fiam, akkor is csak inni, vagy fordult egyet es aludt tovabb reggel hetig. Kivetelesen hetkor a nagyobbik gyermekem ebresztette a picit.

De nem kezdek feleslegesen almodozni, volt mar ilyen korabban is egy-ket ejszakara, majd mindig visszatert az ejszakazas.

2011. ápr. 7. 08:08
 6/8 anonim ***** válasza:
20 hónapos koráig ébredt 1-2x és csak szopi után aludt vissza. Azóta is ébred, nem mindég, akkor vizet kér.
2011. ápr. 7. 09:24
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Az én 17 hónaposom sem alussza át az éjszakát. Kb. 8 óra alvás elég neki, és este 8-kor már elalszik. Éjfél körül ébred, akkor átjön közénk, aztán 4-fél5-től csak szunyókál, forgolódik fél6-6-ig.

Mi úgy tanultuk pszichológiából, Ranschburg professzor úr nyomán, hogy kb. 4-5 éves korra "várható" el az önálló elalvás és az éjszaka átalvása. Mi nem idegeskedünk ezen, de mondjuk, ha nekem is lenne még mellette 1-2, lehet, máshogy gondolnám. Gondolnánk, mert szerencsére az én férjem azon apukák közé tartozik, aki akkor alszik a legnyugodtabban, ha mind ott szuszogunk körülötte.

2011. ápr. 7. 10:20
 8/8 anonim ***** válasza:
16 hós a kisfiam és hasonló a helyzet. Az az egy szerencsém, hogy még van tejcsi és a cicivel hamar visszaalszik, de van, hogy 4-6x is megébred és néha elkényeztet, amikor csak 2x. Mostanában volt pár nyugodtabb éjszakánk, mert este ivott velem citromfű teát, csak úgy natúr, édesítés nélkül. Nagyon ízlett neki, azt hittem, majd én iszoom meg az egész bögrével, de végül újra kellett tölteni. :) A citromfű nyugtat, és kisbabáknak is adható. Én ha iszom, sokkal nyugodtabban, mélyebben alszom és kipihentebb vagyok reggel még a sok ébredés mellett is. Ha már nagyon kivagy, akkor javasolt egy 2 hónapos kúrát tartani belőle, napi 3 csészével. És adhatsz a picurnak is délután egy kicsit meg este. Tudom, nagyon nehéz helyzet ez, néha én is úgy érzem, itt a vég, nem bírom tovább, de hát nincs más választás. Kívánok Neked sok erőt, kitartást!
2011. ápr. 7. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!