Miért nem akar beszélni?
20 hónapos a kisfiam és még nem mond szavakat.
Illetve egyet: APA
Mindent megért, megérteti magát de nem mond szavakat csak hang utánoz.Állatokat járműveket háztartási gépeket de hiába szeretném nem mondja ki a szót magát pedig sokszor elismételem neki pl ha a kutyát utánozza hogy az a kutya.
Jól van ez egy vagy le van maradva
A te gyereked mennyi szót tudott ennyi idősen?
Az én fiam is ilyen volt. 3 évesen a szókincse a nem, apa, apuci, apucikácska volt.Elvittem logopédushoz,aki azt mondta,hogy 6 éves korára kell megtanulnia beszélni. (igen csodálkoztam) De szerinte nem hallja a saját hangját, mert nagy az orrmandulája.Kivetettük,és nem fogod elhinni,már a kórházban másnap folyékonyan beszélt.
Viszont egy év múlva kiderült,hogy dislexiás.
Tanácsom:vigyed mindenhova,mert több szem többet lát.
A szomszédom kisfia másfél éves és Ő sem beszél csak pár szót! Elvitték orvoshoz, de azt mondták, hogy nincs semmi baja! Az én kislányom 20 hónapos Ő már rengeteg beszél mindent mond, érthetően! Már nagyon korán kezdett beszélni!Mondókákat mond, jóval többet beszél mint a hasonló korú társai!Tehát ez változó! Amúgy valahol azt hallottam hogy a fiúk amúgy is később tanulnak meg beszélni!
Szerintem nem lesz semmi gond, csak légy türelmes,aztán kezd majd beszélni!
Hallottam már olyat is hogy 3 éves korában az oviban egyik napról a másikra elkezdett folyamatosan beszélni, pedig addig alig beszélt!
21hónapos és most kezd el beszélni, napról napra egyre több szót mond, úgy, hogy más is megértse, ne csak én, de még nem az igazi beszéd beszéd.
Niszd-nézd, Ez mi? madá-madár, mata-macska(eddig cica volt), mama, papa, baba(ez hol Ő maga mármint a neve- mi a neved kérdésre ezt válaszolja, hol a többi kisgyerek) pl.
Eddig anya apa, és fejhang, activiti volt az összes "beszéde", meg a bébinyelv pedig túl okos is.
Még nem kell aggódnod, a fiúk egyébként is később kezdenek általában beszélni.
Ha 2,5-3 évesen sem beszél, ill. nagyon keveset, akkor vidd el logopédushoz.
Addig meg türelem!!!
(Valószínűleg egyik hétről a másikra beindul majd.)
Szeptemberben megy közösségbe (25 hósan) és szeretném ha addigra már beszélne hogy megértsék mások is ne csak én.
Szerintetek van rá esély hogy addigra megtanuljon beszélni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!