Mennyi idős korában adatok babátoknak először tehén túrót és natúr joghurtot?
Milyen gyümölcshöz kevertétek és milyen arányban? Hetente hányszor? Ízlett a babátoknak???
Kisfiam 8,5 hónapos.
Nagyon sokan adnak tejterméket 1 éves kor előtt és mondják, hogy semmi baj vele. De én is úgy tudom (védőnőnk, dokink, internet) a hivatalos ajánlás tényleg az, hogy 1 éves korig semmi tejtermék, és tiszta tejet is csak másfél-két éves kor után. Úgyhogy inkább ne.
(Én pl. kaptam tejet pár hónapos koromban, anyukám szerint nagyon szerettem :), és akkor nem voltam tőle beteg, de kamaszkoromra már igen... Persze nem biztos, hogy ezért.)
Én 8 hós korában adtam neki joghurtot, de a védőnőnk már korábban is javasolta. Mivel ez savanyított tejtermék, nem uaz, mintha rendes tejet adnál - azzal tényleg 1 éves korig kell várni.
Először bébiételeset adtam neki, most 9 hós és jó minőségű boltban kaphatót is adtam neki, sőt már túrót is kóstoltattam vele.
8 hótól. Natúr joghurt banánnal - imádja!
A túró először átcsapta, most már nem. Azt is ált. banánnal adom.
Köszönöm a válaszokat!
Úgy látom, ahány ház, annyi szokás (-:!
Kicsit azért elbizonytalanít, hogy akkor most mi is az álláspont ténylegesen a tejtermékkel kapcsolatban????
Úgy vélem, várok még a túróval és a joghurttal is egy éves koráig. Utána még eleget ehet ilyesmit. Addig eszi az általam készített papikat (-:!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!