8hónapos babátok, mennyit és mit eszik egy nap?
8 hónapos pont és talán 8 kiló, szép kis hurkás, de nem kövér és nem túl hosszú baba. Nem tudom, jól csináljuk-é, de:
5-ször szopizunk, az kb. 6 deci anyatej lehet (talán..., nem mérem). Mellette 2x, ritkán ha kér még 3x eszik vmi zöld pépeset vagy reszeltet, összesen olyan 2,5 decit - mondjuk 2 nagy alma mennyiségét :) A repertoárunk: alma, sütôtök, répa, cukkini, spenót, gesztenye, cékla, krumpli, banán. Most gondolkodom pépes gabonán vagy rizsen. Bébiételt még nem kapott, most fôleg a sarki zöldséges áruját fogyasztja :) Innivalót külön nem adok, a zöldségekhez szoktam több fôzôlét tenni.
Szia! 8,5 hónapos a lányom.
Reggel 6-7 között szopi, olyan 9 körül valamilyen gyümölcs babakeksszel, dél körül húsos főzelék ( húst a főzelékhez naponta adok)( eddig ezeket eszi: répa, tök, cukkini, padlizsán, brokkoli, cékla, gesztenye, ezeket krumplival, vagy rizzsel sűrítem, és főzésnél nagyon pici olajat adok hozzá.
15 körül gyümölcsös keverve natúr joghurttal, 18 körül főzelék de nem hússal hanem sajttal keverve, vagy ha nem főzelék akkor tejpép, de azt nem igazán szereti a lányom.Fürdés után pedig szopi, kb 19:30 körül.
A köztes időkben főleg evések után vannak szopik, akkor iszik.
Reggel tápszer vagy tejpép (180-210 ml között, 6 hós kora óta tápis baba) tízóraira (ami nem mindig tíz, van hogy 9 vagy 11) túrókrém, tejberizspép vagy gyümi, ebégre főzelék vagy tészta husival, általában üveges babakaja, azokat jobban megeszi mint a főttet, bár a csirkepörköltet imádja házilag is :)
Uzsira ua. mint tízóraira, vacsira meg vagy főzi vagy tápszer, késő este elalvás előtt még tápszerezik egyet.
szia
Én sem tudom jól csinálom de így néz ki:
délig cici volt eddig,most szeretném a tízórait is kiváltani.
délben húsos főzelek,csak az üvegeset eszi meg ebből kb 150g.
uzsonna gyümölcs, babakeksszel,gabonapéppel vagy magában.
vacsora tejpép (főzeléket mondott nekm a védőnő de az olyan fura nekem vacsorára,amúgy se nagyon szereti)
lefekvés előtt cici,illetve tápszer amennyi kell.
7 és fél hónapos.
bocsi, hogy itt kérdezek, de szerintetek melyik a legjobb , legmegbízhatóbb bébiétel?
Most 10 hós múlt a kisfiam és három napra elutazunk olyan helyre, ahol nem lesz lehetőségem főzni neki. Bébiételt még sohasem kapott ebédre, de most rá leszünk kényszerülve.
Bébiételek közül ezeket adom: Hipp, Univer,Nestle, DM-es saját márka. Azt nézem, hogy lehetőség szerint bio legyen és ne tartalmazzon hozzáadott cukrot.
Így etetem:
6-7között cici
9-10 között gyümölcs-többnyire üveges bébiétel, akár gabonával vagy keksszel 1 üvegnyit 190 grammot megeszik, utána vizet adok inni
13 körül húsos zöldséges bébiétel -már olyat is adok ami tartalmaz tészta, rizs darabokat. A húslevesből már kiveszem a zöldséget hússal turmixolom neki + Cici
17 körül 100ml tjpép + Cici
20 100ml tejpép+ Cici
Az én kisfiam 7,5 hónapos.
-reggel 8kor szopi
-11.30 körül cici+fél adag zöldség
-3 körül szopi
-6 körül szopi+fél adag gyümölcs babakeksszel
-fél 9kor szopi
és alvás reggelig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!