Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A meglévő gyermekem után a...

A meglévő gyermekem után a szabadság mikor kapható?

Figyelt kérdés

A már meglévő gyermekem (9 éves) után járó szabikat én szoktam ígénybe venni, de most táppénzen vagyok (2008-10-13-tól) és májusban lesz meg a kistesó, ígényelhetek e gyermek után szabit?

Na és a Gyed alatt? Ott már kettő után?

Köszönöm a segítségeteket!

2009. febr. 27. 15:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem értem a kérdést. Ha visszamész dolgozni, növelik a szabadnapjaidat. Ha most táppénzen vagy, utána Tgyás, majd gyed, akkor miért kéne szabadnap? Vagy a táppénzt akarod megszakítani szabival?
2009. febr. 27. 16:12
 2/5 A kérdező kommentje:

Szia, nem, nem akarom megszakítani, csak gondoltam ha jár (amit egyébként külön kell ígényelni) akkor ígyénlem, ne hogy lecsúszak róla, mert ha azt nézzük jó pár napról van szó amíg vissza megyek dolgozni!

Mert az alap szabi felett jár gyermekenként 2 szabi, de táppénz és gyed alatt is? Szóval akkor így hangzik a kérdésem! Remélem így már tudsz/tudtok segíteni!

Köszönöm!

2009. febr. 27. 18:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Velünk minden év elején kitöltettek egy papírt, hogy a gyerek után én igénylem a pótszabadságot. Most, hogy táppénzen vagyok a másik babával, s utána 2 év gyed, most apa fogja igényelni addig.

Ha megszületik a baba, akkor már ő utána is jár.

Ugyanúgy kiveheted majd a pótszabikat is a gyed/gyes után a többivel együtt.

Boldog babavárást!

2009. febr. 27. 19:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Miután megszületett a pici,már 4 nap plussz szabi jár(gyermekenként kettő). Ha letelik a három év (gyed,gyes),akkor visszamenőleg kiadják a szabikat. Tehát lesz pár hónap szabid. Pl.: nekem egy évben 24 nap szabim van. Ha letelik a 3 év itthon a picivel és visszamegyek dolgozni egyből kiadnak 72 nap szabit.

2009. febr. 27. 19:33
 5/5 A kérdező kommentje:
NAgyon szépen köszönöm! Aranyosak vagytok!
2009. febr. 28. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!