Játszótéri viselkedés probléma, ti hogyan oldanátok meg?
Kislányom 15 hónapos, és mostanában kezdtünk el játszótérre járni. Már nagyon ügyesen megy, mindig kiveszem a babakocsiból, akkor is, ha a parkba megyünk. Ott mindig odamegy más emberekhez, beletúr a táskájukba, elveszi más labdáját, vesz más ételéből. Persze nem haragszanak meg, mert még pici, de ma is az egész délután azzal telt el, hogy terelgettem el más emberektől. Pedig már mi is vittünk labdát (ez a mániája), játékokat, vittem egy kis ennivalót, túró rudit. De mindig a másé kell, kunyerált csipszet is, amit még sose evett előtte. Mellesleg nem akarok ilyeneket vinni magunkkal, hogy ne a nassolásról szóljon a délután. Nem tudom, hogy minden baba ilyen-e, én elég tanácstalan vagyok.
Mennyi idő alatt tanulja meg, hogy nem illik más holmijában turkálni, más dolgait elvenni?
én megbeszélném a többi szülővel, mikor megérkezünk, hogy ne adjanak neki semmit.
ha meg csak úgy ott vannak hagyva a nasik, megkérném őket, hogy ne tegyék. aztán vagy beleegyeznek, vagy nem.
szerintem hagyd még, pici, hogy megértse a dolgokat.
pár hónap múlva már biztosan el lehet magyarázni neki, hogy ne nyúlkáljon más táskákba.
ahogy megtanul beszélni, rögtön meg is taníthatod, hogy el kell kérni más játékát, de most még korai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!