Hányás, hasmenés esetén szopizhatnak? Nem teáznak és nem akarják megenni a rizset sem a 8 hós ikerbabáim
Még ilyen hülyeséget... Anyatejet nekem még sosem tiltották el hasmenés/hányás esetén sem.
Egyszerre ne sokat, sokszor keveset, mert meleg, és az irritálhatja a gyomrát. De nyugodtan megpróbálhatod. Vagy esetleg úgy, hogy lefejed, lehűtöd, és hidegen kortyoltatni pohárból. Hátha úgy jobb.
Hányás esetén az a lényeg, hogy szilárd kaját semmit (leghamarabb az utsó hányás után 24 órával), folyadékot pedig 2-3 evőkanálnyit egyszerre, és lehetőleg hideget, szóval hűtőből, és 15 percenként. De ha egy kanállal iszik is meg már az is jó. Nem kell az időközökre rágörcsölni, de a lényeg hogy apránként közel egy literfolyadék bemenjen. Ha már egy napja nem hányt, akkor mehet a hasfogós kaja, de csak óvatosan. Tej és zsiradék nélkül.
Lehet hogy arra gyanakszik a doki, hogy tejérzékenység miatt megy a hasuk? Bár ikreknél furcsa lenne ha pont egyszerre 8 hónaposan "jut eszükbe" hogy érzékenyek rá.
Ha nem ez az indok, akkor én sem értem.
Az én fiam 15 hónapos és most estünk át egy 2 hetes hasmenésen. Kb 1 hétig napi 3x 2 dl tápszert és kekszet evett, semmi mást. Teát csak elég keveset fogadott el. Ha nem lett volna a tápszer, akkor tuti infúzióra szorulunk. Nekünk a doki is javasolta. Ráadásul nálunk este nem is volt hasmenés, szóval az esti tápszer nem jött ki.
én még ilyet nem hallottam.
adj neki egyszerre kevesetr, nerhogy kihányja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!