Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mire figyeljek oda himlővel...

Mire figyeljek oda himlővel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Kisfiam 10 hónapos. Bölcsibe jár, most elkapta a himlőt. Nagyon jól viseli egyébként, már 4 napja jönnek a pöttyök, de eddig még nem vakaródzik a is drágám. Már voltunk orvosnál, elláttak tanáccsal, mit hogyan.

Érdekelne, hogy volt-e valakinek hasonló korú babája himlős? Milyen tanáccsal, tapasztalattal tudnátok ellátni?

2011. ápr. 2. 18:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Rózsa vagy bárányhimlő? Kisfiam 8 hónaposan volt rózsahimlős. A doki nekünk azt mondta, hogy amíg himlős ne menjünk vele sehová levegőzni. Nem vakarózott, pár nap alatt elmúlt. Annyi, hogy mivel legyengült a himlőben egy pár nappal később hörghurutot kapott.
2011. ápr. 2. 19:12
 2/4 Adnil25 ***** válasza:

Szia. Az én kisfiam is ilyen idősen kapta el a bárányhimlőt. Arra vigyázz hogy ne vakarja, nekünk lázunk is volt (nem magas) borogattam. Csak tusoltunk, mentolos hintőporral szortam be ha nagyon viszketett, és kapott Cebion cseppet (C-vitamin), mert a legyengült immunrendszere miatt könnyebben kap el más betegségeket.

Ja és még az első nap levágtam a körmeit, hogy véletlenül se vakarja ki a hólyagokat. Ha viszketett neki a háta, hasa...stb, akkor ruhán keresztül gyengéden símogattam és egy kicsit jobb lett neki. (Persze csak annyira erősen hogy ne pukkanjanak ki a hólyagok/ne szedjem le a sebeket)

2011. ápr. 2. 21:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Bárányhímlője van a kis drágámnak. Már tart egy pár napja, még mindig jönnek ki rajta pöttyök, de úgy látom, hogy eddig még nem viszket neki. A körmét én is levágtam. Nem megyünk vele levegőre. Bárányhimlővel egyidejűleg meg is fázott. Nagyon csúnyán köhög, arra is kaptunk gyógyszert. Zuhanyoztatni sima vízzel, vagy szódabikarbónás vízzel?
2011. ápr. 3. 09:04
 4/4 Adnil25 ***** válasza:
Második vagyok. Én sima vízzel tusoltattam. A hajára is csak éppen egy csepp sampont raktam ha épen mostuk.
2011. ápr. 4. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!