Mire figyeljek oda himlővel kapcsolatban?
Kisfiam 10 hónapos. Bölcsibe jár, most elkapta a himlőt. Nagyon jól viseli egyébként, már 4 napja jönnek a pöttyök, de eddig még nem vakaródzik a is drágám. Már voltunk orvosnál, elláttak tanáccsal, mit hogyan.
Érdekelne, hogy volt-e valakinek hasonló korú babája himlős? Milyen tanáccsal, tapasztalattal tudnátok ellátni?
Szia. Az én kisfiam is ilyen idősen kapta el a bárányhimlőt. Arra vigyázz hogy ne vakarja, nekünk lázunk is volt (nem magas) borogattam. Csak tusoltunk, mentolos hintőporral szortam be ha nagyon viszketett, és kapott Cebion cseppet (C-vitamin), mert a legyengült immunrendszere miatt könnyebben kap el más betegségeket.
Ja és még az első nap levágtam a körmeit, hogy véletlenül se vakarja ki a hólyagokat. Ha viszketett neki a háta, hasa...stb, akkor ruhán keresztül gyengéden símogattam és egy kicsit jobb lett neki. (Persze csak annyira erősen hogy ne pukkanjanak ki a hólyagok/ne szedjem le a sebeket)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!